- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pizza s tikvicama i gorgonzolom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pizzu s tikvicama i gorgonzolom.
Najbolje pizzerije uvijek na jelovniku imaju maštovite kreacije pizza-majstora. Napravite ovu novu pizzu i izazovite lokalnu pizzeriju na dvoboj – jamčimo Vam da ćete upravo Vi biti pobjednik!
Pizza s tikvicama i gorgonzolom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pizzu s tikvicama i gorgonzolom. - brašno za dizana tijesta, suhi kvasac, šećer, sol, sjeckana rajčica, bosiljak (sušenog), origano (sušenog), luk, tikvice, češnjak, sir gorgonzola, mini rajčica, slani inćuni, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega napravimo tijesto, najvažniji sastojak za pizzu. Od brašna, soli, kvasca, šećera i maslinovog ulja 15 minuta mijesimo tijesto. Dobiveno tijesto premjestimo u maslinovim uljem namašćenu zdjelu, premažemo ga s malo maslinovog ulja, pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak preko noći. ; Pripremljeno tijesto izvadimo na čistu radnu površinu, te ga dlanom od sredine prema van širimo kako bi iz njega izašao zrak. Tijesto zatim savijemo nekoliko puta i sve zajedno ponovimo još jednom. Potom tijesto rasporedimo na jednake komade i od svakog dlanovima oblikujemo kuglu. ; Dobivene kugle, u razmaku premjestimo na brašnom posipanu ravnu podlogu, tanko ih premažemo maslinovim uljem, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se odmaraju još sat vremena u hladnjaku. ; U tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, posipamo je origanom i bosiljkom, začinimo solju i paprom, te pirjamo na laganoj vatri. ; U zasebnu tavu dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. Zatim dodamo tikvice narezane na tanke ploške, malo ih začinimo paprom, dodamo protisnuti češnjak, izmiješamo sastojke, te pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok tikvice malo ne omekšaju. ; U međuvremenu tijesto izvaljamo i možemo nadjevati pizzu. Izvaljano tijesto premjestimo u lim za pečenje, na papir za pečenje. ; Na tijesto (5-6 centimetara od ruba) stavimo umak od rajčica i ravnomjerno ga raspodijelimo. Preko umaka rasporedimo pirjane tikvice, a preko njih složimo sir gorgonzolu, filete slanih inćuna i mini rajčice. ; Rubove tijesta premažemo maslinovim uljem, posipamo ih s malo mljevenog origana i presavijemo prema unutra. Pizzu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 230°C, 10-ak minuta. ; Gotovu pizzu izvadimo iz lima, rubove malo premažemo maslinovim uljem da omekšaju i možemo je poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno za dizana tijesta, 600 g
- suhi kvasac, 1 vrećica
- šećer, 2 žličice
- sol, 1 žličica
- rajčica, 200 g sjeckana
- bosiljak, 1/2 žličice sušenog
- origano, 1/2 žličice sušenog
- luk, 1 glavica
- tikvice, 500 g
- češnjak, 2 režnja
- sir gorgonzola, 200 g
- mini rajčica, 20
- inćuni, 15 slani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega napravimo tijesto, najvažniji sastojak za pizzu. Od brašna, soli, kvasca, šećera i maslinovog ulja 15 minuta mijesimo tijesto. Dobiveno tijesto premjestimo u maslinovim uljem namašćenu zdjelu, premažemo ga s malo maslinovog ulja, pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak preko noći.
- Pripremljeno tijesto izvadimo na čistu radnu površinu, te ga dlanom od sredine prema van širimo kako bi iz njega izašao zrak. Tijesto zatim savijemo nekoliko puta i sve zajedno ponovimo još jednom. Potom tijesto rasporedimo na jednake komade i od svakog dlanovima oblikujemo kuglu.
- Dobivene kugle, u razmaku premjestimo na brašnom posipanu ravnu podlogu, tanko ih premažemo maslinovim uljem, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se odmaraju još sat vremena u hladnjaku.
- U tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, posipamo je origanom i bosiljkom, začinimo solju i paprom, te pirjamo na laganoj vatri.
- U zasebnu tavu dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. Zatim dodamo tikvice narezane na tanke ploške, malo ih začinimo paprom, dodamo protisnuti češnjak, izmiješamo sastojke, te pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok tikvice malo ne omekšaju.
- U međuvremenu tijesto izvaljamo i možemo nadjevati pizzu. Izvaljano tijesto premjestimo u lim za pečenje, na papir za pečenje.
- Na tijesto (5-6 centimetara od ruba) stavimo umak od rajčica i ravnomjerno ga raspodijelimo. Preko umaka rasporedimo pirjane tikvice, a preko njih složimo sir gorgonzolu, filete slanih inćuna i mini rajčice.
- Rubove tijesta premažemo maslinovim uljem, posipamo ih s malo mljevenog origana i presavijemo prema unutra. Pizzu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 230°C, 10-ak minuta.
- Gotovu pizzu izvadimo iz lima, rubove malo premažemo maslinovim uljem da omekšaju i možemo je poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |