- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Losos s tikvicama i kruškama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa s tikvicama i kruškama.
Fileti lososa prekrasno su riblje meso koje zaslužuje da ide u paru samo s najfinijim i najukusnijim sastojcima. Tikvica je upravo jedan takav sastojak, njezin će blagi okus dopustiti lososu da zablista u svom sjaju i dobit ćete nezaboravan obrok!
Losos s tikvicama i kruškama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa s tikvicama i kruškama. - file lososa, tikvice, kruška, pročišćeni maslac, bijelo vino, peršin (sjeckani), sol i papar, Prije svega tikvice operemo, odstranimo im krajeve, te ih po duljini narežemo na četiri djela od kojih svaki narežemo na duljinu 2 centimetara. ; U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo pripremljene tikvice i kuhamo ih 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u tavi rastopimo polovicu pročišćenog maslaca, dodamo losos narezan na kocke veličine zalogaja, pržimo ih okrećući sa svake strane po 2-3 minute. ; Na pola prženja kockice lososa gurnemo na jednu polovicu tave, a na drugu polovicu stavimo kruške narezane na kockice i pržimo dalje. ; Pržene sastojke izvadimo na tanjure na kojima ćemo poslužiti jelo tako da prvo stavimo kockice prženih krušaka, a preko njih one od lososa. ; U tavu na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te ostavimo da malo reducira. Zatim umiješamo preostali pročišćeni maslac, dodamo ocijeđene tikvice, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te ih na jakoj vatri kratko pirjamo nježno okrećući po prilici jednu minutu. ; Gotove tikvice stavimo u tanjure preko lososa s voćem, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- losos, 800 g (file)
- tikvice, 250 g
- kruška, 250 g
- pročišćeni maslac, 40 g
- bijelo vino, 60 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega tikvice operemo, odstranimo im krajeve, te ih po duljini narežemo na četiri djela od kojih svaki narežemo na duljinu 2 centimetara.
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo pripremljene tikvice i kuhamo ih 5-6 minuta.
- Za to vrijeme u tavi rastopimo polovicu pročišćenog maslaca, dodamo losos narezan na kocke veličine zalogaja, pržimo ih okrećući sa svake strane po 2-3 minute.
- Na pola prženja kockice lososa gurnemo na jednu polovicu tave, a na drugu polovicu stavimo kruške narezane na kockice i pržimo dalje.
- Pržene sastojke izvadimo na tanjure na kojima ćemo poslužiti jelo tako da prvo stavimo kockice prženih krušaka, a preko njih one od lososa.
- U tavu na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te ostavimo da malo reducira. Zatim umiješamo preostali pročišćeni maslac, dodamo ocijeđene tikvice, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te ih na jakoj vatri kratko pirjamo nježno okrećući po prilici jednu minutu.
- Gotove tikvice stavimo u tanjure preko lososa s voćem, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |