- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Slatke lazanje sa svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke lazanje sa svježim kravljim sirom.
Pitamo se zašto bi lazanje uvijek morale biti slane, a nikada slatke? Svašta ste inovativnoga već vidjeli na našim stranicama, vrijeme je da i sa slatkim lazanjama okrenemo novi list. Kravlji sir i marmelada od marelica bit će pun pogodak!
Slatke lazanje sa svježim kravljim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke lazanje sa svježim kravljim sirom. - tjestenina za lazanje, kravlji sir (svježeg), jaje, slatko vrhnje, šećer, grožðice, rum, marmelada (od marelica), šećer u prahu, Grožđice namočimo u malo ruma i ostavimo ih po prilici sat vremena. Marmeladu pomiješamo s dvije žlice vode i ugrijemo je iznad vatre da se malo razrijedi. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje, te dobro izmiješamo pjenjačom u jednoličnu smjesu. ; U zdjelu sa svježim kravljim sirom, dodamo umućena jaja, šećer, omekšale grožđice i sve zajedno izmiješamo. ; Na dno prikladne vatrostalne posude složimo jedan sloj tjestenine za lazanje, pokapamo ga rastopljenom marmeladom od marelica, nadjenemo polovicom smjese od sira, prekrijemo slijedećim slojem tjestenine za lazanje i sve zajedno odozgo malo pritisnemo da u kolaču ne ostanu šupljine. Isti postupak ponovimo još jednom kako bi dobili kolač s dva sloja nadjeva. ; Na kraju sve zajedno prelijemo smjesom jaja i slatkog vrhnja, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta. ; Gotove lazanje sa svježim kravljim sirom izvadimo iz pećnice, posipamo ih šećerom u prahu i prije posluživanja ostavimo da se ohlade.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 200 g
- kravlji sir, 1 kg svježeg
- jaja, 4
- slatko vrhnje, 300 ml
- šećer, 200 g
- grožđice, 40 g
- rum, 30 ml
- marmelada, 150 g od marelica
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Grožđice namočimo u malo ruma i ostavimo ih po prilici sat vremena. Marmeladu pomiješamo s dvije žlice vode i ugrijemo je iznad vatre da se malo razrijedi.
- U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje, te dobro izmiješamo pjenjačom u jednoličnu smjesu.
- U zdjelu sa svježim kravljim sirom, dodamo umućena jaja, šećer, omekšale grožđice i sve zajedno izmiješamo.
- Na dno prikladne vatrostalne posude složimo jedan sloj tjestenine za lazanje, pokapamo ga rastopljenom marmeladom od marelica, nadjenemo polovicom smjese od sira, prekrijemo slijedećim slojem tjestenine za lazanje i sve zajedno odozgo malo pritisnemo da u kolaču ne ostanu šupljine. Isti postupak ponovimo još jednom kako bi dobili kolač s dva sloja nadjeva.
- Na kraju sve zajedno prelijemo smjesom jaja i slatkog vrhnja, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta.
- Gotove lazanje sa svježim kravljim sirom izvadimo iz pećnice, posipamo ih šećerom u prahu i prije posluživanja ostavimo da se ohlade.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |