- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Lazanje s brokulom i rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s brokulom i rajčicom.
Trebali bismo na sve načine pokušati u naš svakodnevni jelovnik ubaciti pet obroka voća i povrća dnevno. Nekima to ide lakše, nekima teže, a za sve ove potonje povrće smo smjestili u lazanje. Tko bi mu sad odolio?
Lazanje s brokulom i rajčicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s brokulom i rajčicom. - tjestenina za lazanje, pelati rajčice, med, mljevena ljuta paprika, brokula, pročišćeni maslac, pšenično brašno (crnog), mlijeko, vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić, peršin (sjeckani), bosiljak (sjeckani), mažuran (sjeckani), sir gouda (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar (bijeli), Brokulu očistimo, odvojimo joj cvjetiće i kuhamo u vreloj posoljenoj vodi 15-20 minuta. ; U tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo pelati rajčicu, mljevenu čili papričicu, med, začinimo solju i na srednje jakoj vatri pirjamo 30-ak minuta povremeno miješajući. ; U zasebnoj tavi ugrijemo pročišćeni maslac, dodamo brašno, te stalno miješajući pjenjačom pričekamo da počne dobivati boju. ; Zatim ulijemo mlijeko i vrhnje za kuhanje, te dalje miješamo pjenjačom dok ne dobijemo kremasti umak. Dobiveni umak bešamel na kraju začinimo solju, bijelim paprom i muškatnim oraščićem, te u njega umiješamo sjeckano začinsko bilje (peršin, bosiljak, mažuran). ; Na dno vatrostalne posude stavimo sloj tjestenine za lazanje, po njemu rasporedimo umak od rajčice, prekrijemo ga slijedećim slojem tjestenine, koju prekrijemo ocijeđenom kuhanom brokulom. ; Brokulu posipamo 1/3 naribanog sira, prekrijemo slojem tjestenine, sve zajedno prelijemo bešamelom i posipamo preostalim sirom. ; Ovako pripremljene lazanje stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta i poslužimo tople.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 200 g
- pelati rajčice, 800 g
- med, 20 g
- mljevena ljuta paprika, 1/2 žličice
- brokula, 1 kg
- pročišćeni maslac, 40 g
- pšenično brašno, 30 g crnog
- mlijeko, 150 ml
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- muškatni oraščić, 1/4 žličice
- peršin, 1 žlica sjeckani
- bosiljak, 1 žlica sjeckani
- mažuran, 1 žlica sjeckani
- sir gouda, 150 g naribanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar bijeli
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Brokulu očistimo, odvojimo joj cvjetiće i kuhamo u vreloj posoljenoj vodi 15-20 minuta.
- U tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo pelati rajčicu, mljevenu čili papričicu, med, začinimo solju i na srednje jakoj vatri pirjamo 30-ak minuta povremeno miješajući.
- U zasebnoj tavi ugrijemo pročišćeni maslac, dodamo brašno, te stalno miješajući pjenjačom pričekamo da počne dobivati boju.
- Zatim ulijemo mlijeko i vrhnje za kuhanje, te dalje miješamo pjenjačom dok ne dobijemo kremasti umak. Dobiveni umak bešamel na kraju začinimo solju, bijelim paprom i muškatnim oraščićem, te u njega umiješamo sjeckano začinsko bilje (peršin, bosiljak, mažuran).
- Na dno vatrostalne posude stavimo sloj tjestenine za lazanje, po njemu rasporedimo umak od rajčice, prekrijemo ga slijedećim slojem tjestenine, koju prekrijemo ocijeđenom kuhanom brokulom.
- Brokulu posipamo 1/3 naribanog sira, prekrijemo slojem tjestenine, sve zajedno prelijemo bešamelom i posipamo preostalim sirom.
- Ovako pripremljene lazanje stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta i poslužimo tople.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |