- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Ako želite iznenaditi svoje goste, ovi kanapei će biti prava poslastica. Posebno su prigodni za goste koji su nenajavljeno banuli na vaša vrata, jer se brzo pripremaju.
Lisnati kanapei s kozjim sirom i medom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti lisnate kanapee s kozjim sirom i medom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto, 400 g
- kozji sir, 150 g
- jaje, 1 komad
- med, 2 žlice
- timijan
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Lisnato tijesto stavimo u protvan obložen papirom za pečenje i narežemo na male kvadratiće (ovisno o veličini kanapea koju želimo).
- Zatim lisnate kvadratiće premjestimo u frižider.
- Za to vrijeme kozji sir narežemo na sitne komadiće (po jedan komadić za svaki kvadratić lisnatog tijesta).
- Lisnato tijesto izvadimo iz frižidera i premažemo ga jajem koje smo prethodno umutili.
- Zatim na svaki kvadratić stavimo komadić kozjeg sira, začinimo timijanom i dodamo malo meda.
- Ovako pripremljene kanapee stavljamo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, na 10 minuta.
- Nakon proteklog vremena, kanapee izvadimo iz pećnice, ostavimo 5 minuta da se ohlade, još malo ih premažemo medom, a zatim poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |