- Almo Čatlak
- 200 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Božićni puding
Saznajte kako pripremiti božićni puding u našem video receptu.
Kao što i samo ime govori, sezona pripreme ovog jedinstvenog kolača (neka vas ne zbuni dio naziva – puding, radi se o kolaču) je pred nama. Radi se o cjelovitom, kompaktnom kolaču koji se sastoji od više namirnica odlično ukomponiranih u nezaboravnu božičnu gastro bajku. Dobar tek!
Božićni puding - Saznajte kako pripremiti božićni puding u našem video receptu. - glatko brašno, krušne mrvice, smeđi šećer, cimet (u prahu), bademi (prženih, mrvljenih), kandirano voće, grožðice, jaje, rum, jabuke, margarin, šećer u prahu, U zdjelu s umućenim jajima dodamo smeđi šećer, cimet u prahu, kandirano voće, grožđice, brašno i dobro izmiješamo. ; Zatim dodamo naribane jabuke, pržene i usitnjene bademe, krušne mrvice, rum, omekšali margarin i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup premazan margarinom, dobro je utisnemo da izađe zrak, poravnamo, premjestimo u vatrostalnu zdjelu u koju ulijemo vode do nešto više od polovice visine kalupa, kalup prekrijemo tanjurom, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici 3 sata. ; Gotov božićni puding ostavimo u kalupu da se potpuno ohladi, izvadimo na tanjur, izdašno posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 160 g
- krušne mrvice, 100 g
- smeđi šećer, 100 g
- cimet, 1/2 žličice u prahu
- bademi, 50 g prženih, mrvljenih
- kandirano voće, 200 g
- grožđice, 500 g
- jaja, 4
- rum, 10 ml
- jabuke, 2 komada
- margarin, 250 g
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu s umućenim jajima dodamo smeđi šećer, cimet u prahu, kandirano voće, grožđice, brašno i dobro izmiješamo.
- Zatim dodamo naribane jabuke, pržene i usitnjene bademe, krušne mrvice, rum, omekšali margarin i dobro izmiješamo sastojke.
- Dobivenu smjesu premjestimo u kalup premazan margarinom, dobro je utisnemo da izađe zrak, poravnamo, premjestimo u vatrostalnu zdjelu u koju ulijemo vode do nešto više od polovice visine kalupa, kalup prekrijemo tanjurom, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici 3 sata.
- Gotov božićni puding ostavimo u kalupu da se potpuno ohladi, izvadimo na tanjur, izdašno posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:200minuta |