- Almo Čatlak
- 220 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Biskvit keksi od oraha
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvit kekse od oraha.
Prigodno, ukusno i ne pretjerano teško. Sastojke teba pomiješati, izmiješati, umijesiti, ohladiti, ispeći, posipati i uživati, uživati, uživati, uživati...
Biskvit keksi od oraha - U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvit kekse od oraha. - namjensko brašno, šećer u prahu, orasi (mljevenih), limun, vanilin šećer, maslac, sol, U zdjelu s brašnom dodamo polovicu šećera u prahu, mljevene orahe, polovicu vanilin šećera, naribanu koricu limuna, prstohvat soli i dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim umiješamo bjelanjak, malo promiješamo, dodamo omekšali maslac i rukom dobro izmiješamo sastojke dok ne dobijemo jednolično tijesto. Dobivenu tijesto oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak na 2-3 sata. ; Radnu površinu posipamo šećerom u prahu i na njemu tijesto izvaljamo u oblik kobasice promjera 5 cm. Dobiveni oblik dijagonalno narežemo na ploške debljine 1 cm, složimo ih na lim za pečenje, obložen papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Gotove kekse ostavimo da se ohlade, a u zdjelu s preostalim šećerom u prahu, dodamo preostali vanilin šećer i dobro promiješamo. ; Ohlađene kekse uvaljamo u šećernu mješavinu, otresemo, stavimo na tanjur i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- namjensko brašno, 220 g
- šećer u prahu, 180 g
- orasi, 200 g mljevenih
- limun, 1
- vanilin šećer, 20 g
- maslac, 120 g
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu s brašnom dodamo polovicu šećera u prahu, mljevene orahe, polovicu vanilin šećera, naribanu koricu limuna, prstohvat soli i dobro izmiješamo sastojke.
- Zatim umiješamo bjelanjak, malo promiješamo, dodamo omekšali maslac i rukom dobro izmiješamo sastojke dok ne dobijemo jednolično tijesto. Dobivenu tijesto oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak na 2-3 sata.
- Radnu površinu posipamo šećerom u prahu i na njemu tijesto izvaljamo u oblik kobasice promjera 5 cm. Dobiveni oblik dijagonalno narežemo na ploške debljine 1 cm, složimo ih na lim za pečenje, obložen papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.
- Gotove kekse ostavimo da se ohlade, a u zdjelu s preostalim šećerom u prahu, dodamo preostali vanilin šećer i dobro promiješamo.
- Ohlađene kekse uvaljamo u šećernu mješavinu, otresemo, stavimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:220minuta |