Purica s mlincima

  • 200 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Purica s mlincima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puricu s mlincima.

Još jedan vrhunski recept za blagdane. Pečena purica nadjevena jedinstvenom mješavinom mlinaca, jabuka, suhih šljiva i ostalih namirnica je nešto što ni u kojem slučaju ne smijete propustiti. Dobar tek.

Purica s mlincima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puricu s mlincima. - purica ((po prilici 3 kg)), jabuke, mlinci, suhe šljive, slanina, džem od brusnica, kokošji temeljac, jaje, svinjska mast, sol i papar, Prije svega mlince smo natrgali u zdjelu, prelijemo ih vrelom juhom, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoje 10-ak minuta. ; Za to vrijeme jabuku smo ogulili i narezali na kockice, a listiće slanine popržili. ; U zdjelu s ocijeđenim mlincima dodamo jabuke, slaninu, suhe šljive, džem od brusnice, umućeno jaje, popaprimo i dobro izmiješamo. ; Ovako pripremljenim nadjevom nadjenemo puricu koju smo posolili izvana i iznutra, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici tri sata (za svaki kilogram težine – jedan sat pečenja). ; Gotovu puricu premjestimo na pladanj, prelijemo s umakom od pečenja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega mlince smo natrgali u zdjelu, prelijemo ih vrelom juhom, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoje 10-ak minuta.
  2. Za to vrijeme jabuku smo ogulili i narezali na kockice, a listiće slanine popržili.
  3. U zdjelu s ocijeđenim mlincima dodamo jabuke, slaninu, suhe šljive, džem od brusnice, umućeno jaje, popaprimo i dobro izmiješamo.
  4. Ovako pripremljenim nadjevom nadjenemo puricu koju smo posolili izvana i iznutra, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici tri sata (za svaki kilogram težine – jedan sat pečenja).
  5. Gotovu puricu premjestimo na pladanj, prelijemo s umakom od pečenja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 33
Rating: 4.45
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: