- Fina Malinić
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Za iduće druženje promijenite strategiju i umjesto mesnih sendviča poslužite riblje. Ako uz to još dodamo domaći tartar umak, uspjeh je zajamčen!
Sendviči s lososom i tartar umakom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti sendviče s lososom i tartar umakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Za burgere:
- losos, 4 komada (u filetima)
- pecivo, 4
- brašno, 2 žlice
- kajenski papar, 1 prstohvat
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1 žlica
- maslac, 2 žlice
- rajčica, 1
- zelena salata
- Za tartar:
- majoneza, 4 žlice
- grčki jogurt, 6 žlica
- kiseli krastavci, 2 komada sjeckani
- kapare, 1 žlica sjeckane
- luk, 2 glavice sjeckani
- kopar, 1 žlica sjeckani
- vlasac, 2 žlice sjeckani
- sok od limuna, 1 žlica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Filete lososa osušimo kuhinjskim papirom.
- Pomiješamo brašno i kajenski papar i osušene filete lososa umačemo s obje strane u smjesu.
- U zagrijanu tavu stavimo ulje i maslac, a kada se otope i zagriju na njih stavljamo pripremljene filete lososa, koje pržimo 1 do 2 minute sa svake strane.
- Za tartar umak pomiješamo majonezu, grčki jogurt, sjeckane kisele krastavce, kapare, luk, kopar, vlasac i malo soka od limuna.
- Peciva za sendviče prerežemo te u njih stavljamo filete lososa, malo tartar umaka, kriške rajčice i list zelene salate te poslužimo uz kriške limuna.
|
Vrijeme pripreme:20minuta |