- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Rustikalna torta s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rustikalnu tortu s jabukama.
Zanima vas što se krije iza ovog imena? Naš je prijedlog da pogledate video, jer ćete tako naučiti kako se radi ukusan i jednostavan kolač, kojem poseban okus daju zapečene jabuke.
Rustikalna torta s jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rustikalnu tortu s jabukama. - margarin, šećer, limun, jaje, glatko brašno, mlijeko, prašak za pecivo, jabuke, maslinovo ulje, sol, U zdjelu s omekšalim margarinom dodamo šećer, naribanu koricu limuna, malo maslinovog ulja i sve zajedno izradimo u jednoličnu kremu. Zatim u smjesu dodamo prstohvat soli, jaja i miješamo dalje. ; Potom u smjesu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, promiješamo, ulijemo mlijeko i sastojke dobro izmiješamo. ; Vatrostalnu posudu premažemo margarinom, dno posipamo brašnom, u nju premjestimo pripremljenu smjesu i poravnamo je.; Jabuke ogulimo, prepolovimo i očistimo od koštica. Svaku polovicu premažemo limunovim sokom da ne potamni, vanjsku stranu nekoliko puta blago zarežemo, slažemo ih na pripremljeno tijesto i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotovu tortu ostavimo da se malo ohladi, po želji premažemo rastopljenim džemom od marelica i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- margarin, 125 g
- šećer, 100 g
- limun, 1
- jaja, 2
- glatko brašno, 220 g
- mlijeko, 70 ml
- prašak za pecivo, 12 g
- jabuke, 4 komada
- maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu s omekšalim margarinom dodamo šećer, naribanu koricu limuna, malo maslinovog ulja i sve zajedno izradimo u jednoličnu kremu. Zatim u smjesu dodamo prstohvat soli, jaja i miješamo dalje.
- Potom u smjesu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, promiješamo, ulijemo mlijeko i sastojke dobro izmiješamo.
- Vatrostalnu posudu premažemo margarinom, dno posipamo brašnom, u nju premjestimo pripremljenu smjesu i poravnamo je.
- Jabuke ogulimo, prepolovimo i očistimo od koštica. Svaku polovicu premažemo limunovim sokom da ne potamni, vanjsku stranu nekoliko puta blago zarežemo, slažemo ih na pripremljeno tijesto i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
- Gotovu tortu ostavimo da se malo ohladi, po želji premažemo rastopljenim džemom od marelica i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |