- Fina Malinić
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Jabuke i lisnato tijesto tako se divno slažu i jednostavno pripremaju, a kada im još dodamo slatku karamelu, s pravom to možemo nazvati finim kolačem od jabuka.
Kolač od jabuka
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od jabuka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 50 g
- šećer u prahu, 50 g
- vanilin štapić, 1
- jabuke, 3 komada
- lisnato tijesto, 320 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Maslac i šećer u prahu rastopimo na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje.
- U lonac dodamo vanilin štapić te stalno miješamo dok ne dobijemo zlatnu karamelu.
- Jabuke ogulimo, operemo i narežemo na četvrtine, a zatim stavimo u lonac s karamelom i dalje kuhamo na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
- Nakon 8 do 10 minuta, ugasimo vatru, uklonimo štapić vanilije i ostavimo da se ohladi oko 5 minuta.
- Lisnato tijesto smjestimo u kalup, preko njega prelijemo karamelu s jabukama, a zatim stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, na 20-25 minuta.
- Nakon proteklog vremena kolač izvadimo iz pećnice te ga poslužimo toplog, uz sladoled od vanilije.
|
Vrijeme pripreme:40minuta |