- Slavko Večerić
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Crna tjestenina sa sipom
Saznajte kako pripremiti crnu tjesteninu sa sipom u našem video receptu.
Iz ove domaća crne tjestenine kao da miriše more. Izvrsno jelo za one koje preferiraju tjesteninu nad rižom i za one koji uopće ne vole rižu pa nikada nisu probali crni rižoto od sipe. Crna tjestenina sa sipom prekrasan je ukusan i lagan obrok. Ako ne nađete sipu, poslužit će i lignje i kupovno crnilo od sipe.
Crna tjestenina sa sipom - Saznajte kako pripremiti crnu tjesteninu sa sipom u našem video receptu. - sipa, crnilo od sipe, oštro brašno, jaje, ulje, peršin, češnjak, voda, maslinovo ulje, sol i papar, U brašno prvo stavljamo crnilo da se bolje izradi zatim jaja, sol, ulje i vodu. Tako dobiveno tijesto umijesimo na pobrašnjenoj dasci.; Kada je tijesto postalo elastično stavimo ga na tanjur, pokrijemo folijom i pustimo da se odmori 20 minuta.; Na vrelom maslinovom i običnom ulju kratko popržimo usitnjeni češnjak i dodajemo sipu da se pirja. ; Nakon što se tijesto odmorilo razvaljamo ga na debljinu 0,5 cm., izrežemo na rezance i stavljamo kuhati u vrelu vodu 20 min. ; Pirjanu sipu začinimo sa soli i paprom, dodamo maslinovog ulja i posipamo usitnjenim peršinom. ; Kuhano tijesto ocijedimo, stavimo na sipu, promiješamo i jelo je spremno za serviranje.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sipa, 400 g
- crnilo od sipe, 3 žličice
- oštro brašno, 400 g
- jaja, 4
- ulje, 1 žlica
- peršin, 1 svežanj
- češnjak, 2 režanj
- voda
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U brašno prvo stavljamo crnilo da se bolje izradi zatim jaja, sol, ulje i vodu. Tako dobiveno tijesto umijesimo na pobrašnjenoj dasci.
- Kada je tijesto postalo elastično stavimo ga na tanjur, pokrijemo folijom i pustimo da se odmori 20 minuta.
- Na vrelom maslinovom i običnom ulju kratko popržimo usitnjeni češnjak i dodajemo sipu da se pirja.
- Nakon što se tijesto odmorilo razvaljamo ga na debljinu 0,5 cm., izrežemo na rezance i stavljamo kuhati u vrelu vodu 20 min.
- Pirjanu sipu začinimo sa soli i paprom, dodamo maslinovog ulja i posipamo usitnjenim peršinom.
- Kuhano tijesto ocijedimo, stavimo na sipu, promiješamo i jelo je spremno za serviranje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |