- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Biftek s gljivama
Saznajte kako pripremiti biftek s gljivama u našem video receptu.
Kuhanje je kao umjetnost. Od dobro nam znanih sastojaka uvijek možemo napraviti nešto novo, ukusno i jedinstveno. Važna je volja i želja, a znanje...hm. Pa znanje potražite u našem videu, poigrajte se sastojcima i pripremite vlastito remek djelo.
Biftek s gljivama - Saznajte kako pripremiti biftek s gljivama u našem video receptu. - juneći biftek ((tournedos odrezaka)), šampinjoni, luk, maslac, kiselo vrhnje, šećer, peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Prije svega meso narežemo na prutiće, šampinjone na četvrtine, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na mješavinu maslaca i ulja dodamo narezano meso, začinimo solju i paprom i pržimo ga okrećući 3-4 minute. ; Gotovo meso izvadimo, stavimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo luk, začinimo solju i šećerom, promiješamo i pržimo dok luk ne omekša. ; Prženi luk premjestimo u sito, protisnemo ga u čistu tavu, tako da nam umak bude gladak, dodamo šampinjone i na srednjoj vatri pržimo po prilici 3 minute. ; Zatim dodamo meso, sjeckani peršin, kiselo vrhnje, promiješamo i pričekamo da se sastojci ugriju. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći biftek, 750 g (tournedos odrezaka)
- šampinjoni, 250 g
- luk, 2 glavice
- maslac, 40 g
- kiselo vrhnje, 120 ml
- šećer, 1/2 žličice
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega meso narežemo na prutiće, šampinjone na četvrtine, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na mješavinu maslaca i ulja dodamo narezano meso, začinimo solju i paprom i pržimo ga okrećući 3-4 minute.
- Gotovo meso izvadimo, stavimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo luk, začinimo solju i šećerom, promiješamo i pržimo dok luk ne omekša.
- Prženi luk premjestimo u sito, protisnemo ga u čistu tavu, tako da nam umak bude gladak, dodamo šampinjone i na srednjoj vatri pržimo po prilici 3 minute.
- Zatim dodamo meso, sjeckani peršin, kiselo vrhnje, promiješamo i pričekamo da se sastojci ugriju.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |