Biftek s gljivama

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Biftek s gljivama
Saznajte kako pripremiti biftek s gljivama u našem video receptu.

Kuhanje je kao umjetnost. Od dobro nam znanih sastojaka uvijek možemo napraviti nešto novo, ukusno i jedinstveno. Važna je volja i želja, a znanje...hm. Pa znanje potražite u našem videu, poigrajte se sastojcima i pripremite vlastito remek djelo.

Biftek s gljivama - Saznajte kako pripremiti biftek s gljivama u našem video receptu. - juneći biftek ((tournedos odrezaka)), šampinjoni, luk, maslac, kiselo vrhnje, šećer, peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Prije svega meso narežemo na prutiće, šampinjone na četvrtine, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na mješavinu maslaca i ulja dodamo narezano meso, začinimo solju i paprom i pržimo ga okrećući 3-4 minute. ; Gotovo meso izvadimo, stavimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo luk, začinimo solju i šećerom, promiješamo i pržimo dok luk ne omekša. ; Prženi luk premjestimo u sito, protisnemo ga u čistu tavu, tako da nam umak bude gladak, dodamo šampinjone i na srednjoj vatri pržimo po prilici 3 minute. ; Zatim dodamo meso, sjeckani peršin, kiselo vrhnje, promiješamo i pričekamo da se sastojci ugriju. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega meso narežemo na prutiće, šampinjone na četvrtine, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na mješavinu maslaca i ulja dodamo narezano meso, začinimo solju i paprom i pržimo ga okrećući 3-4 minute.
  3. Gotovo meso izvadimo, stavimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo luk, začinimo solju i šećerom, promiješamo i pržimo dok luk ne omekša.
  4. Prženi luk premjestimo u sito, protisnemo ga u čistu tavu, tako da nam umak bude gladak, dodamo šampinjone i na srednjoj vatri pržimo po prilici 3 minute.
  5. Zatim dodamo meso, sjeckani peršin, kiselo vrhnje, promiješamo i pričekamo da se sastojci ugriju.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 31
Rating: 4.58
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: