- Almo Čatlak
- 80 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Složenac s mljevenim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac s mljevenim mesom.
Složenci nam ispune usta s više okusa istovremeno, a ujedno su glavo jelo i prilog. Krumpir, meso i rajčica zapečeni u pećnici, a ipak sočni, pravi su užitak za sladokusce. Pogledajte kako mi to radimo i sami se uvjerite.
Složenac s mljevenim mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac s mljevenim mesom. - žemlja, jaje, mljevena crvena paprika, luk, mediteranske trave, krumpir (kuhanih), mljeveno meso (miješanog), rajčica, mesni temeljac, peršin (sjeckanog), sol i papar, Žemlju narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, posolimo, prelijemo s malo vode, utisnemo dlanom i ostavimo da se moči. ; Zatim dodamo umućena jaja, sjeckani luk, mljevenu crvenu papriku, mješavinu mediteranskih začina i dobro promiješamo sastojke. ; Potom dodamo mljeveno meso, začinimo solju i paprom, te dobro izradimo rukom. ; Krumpir ogulimo, a rajčicu očistimo i oboje narežemo na ploške. ; Na dno vatrostalne posude složimo red krumpira, preko njega rasporedimo mesnu smjesu, prekrijemo slojem rajčica, prelijemo mesnom juhom, posipamo sjeskanim peršinom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta. ; Složenac je gotov i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- žemlja, 1
- jaja, 2
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- luk, 1 glavica
- mediteranske trave, 1 žličica
- krumpir, 400 g kuhanih
- mljeveno meso, 700 g miješanog
- rajčica, 500 g
- mesni temeljac, 120 ml
- peršin, 1 žlica sjeckanog
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Žemlju narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, posolimo, prelijemo s malo vode, utisnemo dlanom i ostavimo da se moči.
- Zatim dodamo umućena jaja, sjeckani luk, mljevenu crvenu papriku, mješavinu mediteranskih začina i dobro promiješamo sastojke.
- Potom dodamo mljeveno meso, začinimo solju i paprom, te dobro izradimo rukom.
- Krumpir ogulimo, a rajčicu očistimo i oboje narežemo na ploške.
- Na dno vatrostalne posude složimo red krumpira, preko njega rasporedimo mesnu smjesu, prekrijemo slojem rajčica, prelijemo mesnom juhom, posipamo sjeskanim peršinom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta.
- Složenac je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |