- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Seljački složenac
Saznajte kako pripremiti seljački složenac u našem video receptu.
Kaže se da su najbolje stvari, jednostavne stvari. Okus ovog jela, koje se temelji na jednostavnim i običnim namirnicama svakako govori tomu u prilog. Pogledajte video i uvjerite se i sami.
Seljački složenac - Saznajte kako pripremiti seljački složenac u našem video receptu. - luk, slanina, kiseli kupus, batati, koraba, krem sir (svježeg), mileram, maslac, ulje, sol i papar, Prije svega batat ogulimo i narežemo na kockice, oguljenu korabu narežemo na ploške, a slaninu i luk nasjeckamo. ; U tavu, na ugrijano ulje, dodamo luk i slaninu, te pržimo 5-6 minuta. Prženi luk i slaninu premjestimo u zdjelu s kiselim kupusom i izmiješamo sastojke. ; Dno vatrostalne posude namastimo, po njemu složimo ploške korabe, prekrijemo mješavinom kiselog kupusa i slanine, zatim stavimo sloj ocijeđenih kockica batata i poravnamo. ; U zdjelu sa svježim krem sirom dodamo mileram, začinimo solju i paprom, promiješamo i dobivenu smjesu rasporedimo po kockicama batata. ; Preko svega stavimo nekoliko kockica maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 60-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Prije svega batat ogulimo i narežemo na kockice, oguljenu korabu narežemo na ploške, a slaninu i luk nasjeckamo.
- U tavu, na ugrijano ulje, dodamo luk i slaninu, te pržimo 5-6 minuta. Prženi luk i slaninu premjestimo u zdjelu s kiselim kupusom i izmiješamo sastojke.
- Dno vatrostalne posude namastimo, po njemu složimo ploške korabe, prekrijemo mješavinom kiselog kupusa i slanine, zatim stavimo sloj ocijeđenih kockica batata i poravnamo.
- U zdjelu sa svježim krem sirom dodamo mileram, začinimo solju i paprom, promiješamo i dobivenu smjesu rasporedimo po kockicama batata.
- Preko svega stavimo nekoliko kockica maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 60-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |