- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Složenac od tune s tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od tune s tjesteninom.
Brz i jednostavan, a opet zaista ukusan obrok s „mirisom“ Mediterana. Tjestenina pomiješana s tunom i svježim rajčicama se trude da ovo jelo pretvore u remek djelo. I uspijeva im.
Složenac od tune s tjesteninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od tune s tjesteninom. - tjestenina (penne), tuna iz konzerve, jaje, rajčica, sir gouda, vlasac, maslinovo ulje, sol i papar, Za početak tjesteninu stavimo u vrelu i posoljenu vodu, te kuhamo po prilici 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo ocijeđenu tunu, začinimo solju i paprom, usitnimo vilicom i dobro promiješamo. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u zdjelu, dodamo mješavinu tune i jaja, te dobro izmiješamo. ; Po nauljenom dnu vatrostalne posude složimo red rajčica narezanih na ploške, zatim mješavinu tjestenine i tune, potom ponovo ploške rajčice, pa mješavinu tjestenine i tune, posipamo sjeckanim vlascem i prekrijemo kriškama sira. ; Tako pripremljen složenac stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta. ; Složenac je gotov i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g penne
- tuna iz konzerve, 350 g
- jaja, 4
- rajčica, 4
- sir gouda, 4 kriške
- vlasac, 1 žličica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak tjesteninu stavimo u vrelu i posoljenu vodu, te kuhamo po prilici 5 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo ocijeđenu tunu, začinimo solju i paprom, usitnimo vilicom i dobro promiješamo.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u zdjelu, dodamo mješavinu tune i jaja, te dobro izmiješamo.
- Po nauljenom dnu vatrostalne posude složimo red rajčica narezanih na ploške, zatim mješavinu tjestenine i tune, potom ponovo ploške rajčice, pa mješavinu tjestenine i tune, posipamo sjeckanim vlascem i prekrijemo kriškama sira.
- Tako pripremljen složenac stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta.
- Složenac je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |