- Fina Malinić
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kombinacija sočnog mesa i lubenice jednostavno je neopisiva. Također, ova ljetna salata može poslužiti kao niskokaloričan obrok, za one koji paze na prehranu.
Ljetna salata od janjetine i lubenice
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti ljetnu salatu od janjetine i lubenice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 400 g u odrescima
- kumin, 2 žlice
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 2 žlice
- sjemenke sezama, 2 žlice
- med, 2 žlice
- salata, 1/2 glavice
- lubenica, 800 g
- luk, 3 glavice
- limun, 1/2 iscijeđeni sok
- peršin sjeckani
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Janjetinu narežemo na odreske, a zatim začinimo kuminom, malo posolimo i popaprimo.
- Odreske janjetine stavimo peći u tavu na ugrijano ulje, oko 3 minute sa svake strane.
- Kada su odresci pečeni tavu maknemo s vatre, a zatim u nju dodamo sjemenke sezama i med.
- Pečene odreske janjetine izvadimo iz tave i narežemo na prutiće, a u tavu iscijedimo sok od pola limuna.
- Zatim u velikoj zdjeli pomiješamo narezane odreske janjetine, grubo sjeckanu salatu, lubenicu narezanu na kockice, sjeckani luk, peršin i sokove iz tave u kojoj se peklo meso.
- Sve zajedno dobro promiješamo, a zatim poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:20minuta |