Adventski kolač s marcipanom i višnjama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti adventski kolač s marcipanom i višnjama. – kompot od višanja ((ocijeđene višnje)), kompot od višanja ((sok od kompota)), marcipan, maslac, šećer, med (od bagrema), jaje, sol, oštro brašno, muesli (čokoladnih), prašak za pecivo, mlijeko, šećer u prahu (za posipavanje), Marcipan nasjeckamo, stavimo ga u tavu iznad vatre, prelijemo sokom od kompota i miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu te stavimo na stranu da se hladi. ; U posudu miksera stavimo maslac, dodamo šećer i izradimo glatku kremu, miksajući na srednjoj brzini. Zatim dodamo med i jaja te miksamo dalje na većoj brzini. ; Nakon dvije minute miksanja smanjimo brzinu te naizmjence postupno dodajemo brašno i prašak za pecivo, ulijemo mlijeko, posolimo i miksamo dalje dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; U posudu sa smjesom dodamo ohlađeni marcipan i müsli te kuhačom dobro izmiješamo sastojke. ; Potom nježno umiješamo 2/3 višanja i smjesu premjestimo u, maslacem namašćen i papirom za pečenje obložen, kalup. ; Smjesu zagladimo, posipamo preostalim višnjama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-50 minuta. ; Kolač narežemo na kriške, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Advent ili došašče je vrijeme pripreme za blagdan Božića i pravo je vrijeme za pripremu raznih prigodnih slastica i kolača. Mi smo vam ovaj put pripremili sočan kolač s marcipanom i višnjama, koji svakako trebate uvrstiti u blagdanski „jelovnik“.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Adventski kolač s marcipanom i višnjama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti adventski kolač s marcipanom i višnjama. – kompot od višanja ((ocijeđene višnje)), kompot od višanja ((sok od kompota)), marcipan, maslac, šećer, med (od bagrema), jaje, sol, oštro brašno, muesli (čokoladnih), prašak za pecivo, mlijeko, šećer u prahu (za posipavanje), Marcipan nasjeckamo, stavimo ga u tavu iznad vatre, prelijemo sokom od kompota i miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu te stavimo na stranu da se hladi. ; U posudu miksera stavimo maslac, dodamo šećer i izradimo glatku kremu, miksajući na srednjoj brzini. Zatim dodamo med i jaja te miksamo dalje na većoj brzini. ; Nakon dvije minute miksanja smanjimo brzinu te naizmjence postupno dodajemo brašno i prašak za pecivo, ulijemo mlijeko, posolimo i miksamo dalje dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; U posudu sa smjesom dodamo ohlađeni marcipan i müsli te kuhačom dobro izmiješamo sastojke. ; Potom nježno umiješamo 2/3 višanja i smjesu premjestimo u, maslacem namašćen i papirom za pečenje obložen, kalup. ; Smjesu zagladimo, posipamo preostalim višnjama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-50 minuta. ; Kolač narežemo na kriške, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Adventski kolač s marcipanom i višnjama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti adventski kolač s marcipanom i višnjama.
Advent ili došašče je vrijeme pripreme za blagdan Božića i pravo je vrijeme za pripremu raznih prigodnih slastica i kolača. Mi smo vam ovaj put pripremili sočan kolač s marcipanom i višnjama, koji svakako trebate uvrstiti u blagdanski „jelovnik“.
Adventski kolač s marcipanom i višnjama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti adventski kolač s marcipanom i višnjama. - kompot od višanja ((ocijeđene višnje)), kompot od višanja ((sok od kompota)), marcipan, maslac, šećer, med (od bagrema), jaje, sol, oštro brašno, muesli (čokoladnih), prašak za pecivo, mlijeko, šećer u prahu (za posipavanje), Marcipan nasjeckamo, stavimo ga u tavu iznad vatre, prelijemo sokom od kompota i miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu te stavimo na stranu da se hladi. ; U posudu miksera stavimo maslac, dodamo šećer i izradimo glatku kremu, miksajući na srednjoj brzini. Zatim dodamo med i jaja te miksamo dalje na većoj brzini. ; Nakon dvije minute miksanja smanjimo brzinu te naizmjence postupno dodajemo brašno i prašak za pecivo, ulijemo mlijeko, posolimo i miksamo dalje dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; U posudu sa smjesom dodamo ohlađeni marcipan i müsli te kuhačom dobro izmiješamo sastojke. ; Potom nježno umiješamo 2/3 višanja i smjesu premjestimo u, maslacem namašćen i papirom za pečenje obložen, kalup. ; Smjesu zagladimo, posipamo preostalim višnjama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-50 minuta. ; Kolač narežemo na kriške, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
Marcipan nasjeckamo, stavimo ga u tavu iznad vatre, prelijemo sokom od kompota i miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu te stavimo na stranu da se hladi.
U posudu miksera stavimo maslac, dodamo šećer i izradimo glatku kremu, miksajući na srednjoj brzini. Zatim dodamo med i jaja te miksamo dalje na većoj brzini.
Nakon dvije minute miksanja smanjimo brzinu te naizmjence postupno dodajemo brašno i prašak za pecivo, ulijemo mlijeko, posolimo i miksamo dalje dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
U posudu sa smjesom dodamo ohlađeni marcipan i müsli te kuhačom dobro izmiješamo sastojke.
Potom nježno umiješamo 2/3 višanja i smjesu premjestimo u, maslacem namašćen i papirom za pečenje obložen, kalup.
Smjesu zagladimo, posipamo preostalim višnjama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-50 minuta.
Kolač narežemo na kriške, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.