- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Afelia – pirjana svinjetina na ciparski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti afeliu – pirjanu svinjetinu na ciparski način. – svinjska potrbušina, crno vino (suhog), lovorov list, korijander (u sjemenkama), cimet (u prahu), riža ((dugog zrna ili parboiled)), mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Svinjetinu narežemo na kocke veličine zalogaja, a sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.; U prikladnu zdjelu stavimo narezano meso, posipamo ga mrvljenim korijanderom, dodamo listove lovora, prelijemo crnim vinom, izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da se marinira najmanje pola sata. ; Zatim meso ocijedimo a marinadu i listove lovora sačuvamo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta prženja, meso začinimo cimetom u prahu, ulijemo marinadu s lovorom i kuhamo na srednje jakoj vatri, 40-ak minuta. ; Za to vrijeme u prikladnu vatrostalnu posudu ulijemo 1-2 žlice ulja, dodamo rižu, ulijemo juhu i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Na tanjure rasporedimo pilav rižu, preko nje stavimo gotovo meso, pokapamo umakom, posipamo preostalim mrvljenim korijanderom i poslužimo.
; – Iako je bila pod utjecajem Arapa, Talijana, Britanaca, Grka i Turaka, ciparska je kuhinja izvorna, ukusna, vrlo zdrava i zanimljiva, a pogledajte i zašto.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Afelia – pirjana svinjetina na ciparski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti afeliu – pirjanu svinjetinu na ciparski način. – svinjska potrbušina, crno vino (suhog), lovorov list, korijander (u sjemenkama), cimet (u prahu), riža ((dugog zrna ili parboiled)), mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Svinjetinu narežemo na kocke veličine zalogaja, a sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.; U prikladnu zdjelu stavimo narezano meso, posipamo ga mrvljenim korijanderom, dodamo listove lovora, prelijemo crnim vinom, izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da se marinira najmanje pola sata. ; Zatim meso ocijedimo a marinadu i listove lovora sačuvamo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta prženja, meso začinimo cimetom u prahu, ulijemo marinadu s lovorom i kuhamo na srednje jakoj vatri, 40-ak minuta. ; Za to vrijeme u prikladnu vatrostalnu posudu ulijemo 1-2 žlice ulja, dodamo rižu, ulijemo juhu i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Na tanjure rasporedimo pilav rižu, preko nje stavimo gotovo meso, pokapamo umakom, posipamo preostalim mrvljenim korijanderom i poslužimo.
; -</div>
Afelia - pirjana svinjetina na ciparski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti afeliu - pirjanu svinjetinu na ciparski način.
Iako je bila pod utjecajem Arapa, Talijana, Britanaca, Grka i Turaka, ciparska je kuhinja izvorna, ukusna, vrlo zdrava i zanimljiva, a pogledajte i zašto.
Afelia - pirjana svinjetina na ciparski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti afeliu - pirjanu svinjetinu na ciparski način. - svinjska potrbušina, crno vino (suhog), lovorov list, korijander (u sjemenkama), cimet (u prahu), riža ((dugog zrna ili parboiled)), mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Svinjetinu narežemo na kocke veličine zalogaja, a sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.; U prikladnu zdjelu stavimo narezano meso, posipamo ga mrvljenim korijanderom, dodamo listove lovora, prelijemo crnim vinom, izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da se marinira najmanje pola sata. ; Zatim meso ocijedimo a marinadu i listove lovora sačuvamo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta prženja, meso začinimo cimetom u prahu, ulijemo marinadu s lovorom i kuhamo na srednje jakoj vatri, 40-ak minuta. ; Za to vrijeme u prikladnu vatrostalnu posudu ulijemo 1-2 žlice ulja, dodamo rižu, ulijemo juhu i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Na tanjure rasporedimo pilav rižu, preko nje stavimo gotovo meso, pokapamo umakom, posipamo preostalim mrvljenim korijanderom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Svinjetinu narežemo na kocke veličine zalogaja, a sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.
- U prikladnu zdjelu stavimo narezano meso, posipamo ga mrvljenim korijanderom, dodamo listove lovora, prelijemo crnim vinom, izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da se marinira najmanje pola sata.
- Zatim meso ocijedimo a marinadu i listove lovora sačuvamo.
- U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana.
- Nakon 7-8 minuta prženja, meso začinimo cimetom u prahu, ulijemo marinadu s lovorom i kuhamo na srednje jakoj vatri, 40-ak minuta.
- Za to vrijeme u prikladnu vatrostalnu posudu ulijemo 1-2 žlice ulja, dodamo rižu, ulijemo juhu i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
- Na tanjure rasporedimo pilav rižu, preko nje stavimo gotovo meso, pokapamo umakom, posipamo preostalim mrvljenim korijanderom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 44
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|