- Almo Čatlak
- 20 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ajnpren ili prežgana juha sa slaninom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti anjpren ili prežganu juhu sa slaninom. – slanina (pečene), glatko brašno, kim, jaje, peršin (sjeckani), kruh ((prženih kockica)), ulje, Slaninu narežemo na kockice, a jaje razbijemo u zdjelicu. ; U lonac iznad vatre ulijemo 80 ml ulja, dodamo sjeckanu slaninu, kim i brašno te pržimo, miješajući kuhačom, dok brašno ne počne dobivati zlatno-smeđu boju. ; Nakon 4-5 minuta prženja ulijemo 1,5 l vode i stalno miješamo pjenjačom da ne ostanu grudice, pričekamo da zavri te kuhamo 3-4 minute. ; Zatim juhu maknemo s vatre, posolimo je, umiješamo jaje i sjeckani peršin, rasporedimo u tanjure, posipamo prženim kockicama kruha i poslužimo.
; – Prežgana ili ajnpren juha, je juha koja smiruje želučane tegobe, a u trenucima nemoći, pripremale su nam ju naše bake i mame. Krajnje je vrijeme da i sami naučimo kako pripremiti ovu zdravu i krepku juhu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Ajnpren ili prežgana juha sa slaninom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti anjpren ili prežganu juhu sa slaninom. – slanina (pečene), glatko brašno, kim, jaje, peršin (sjeckani), kruh ((prženih kockica)), ulje, Slaninu narežemo na kockice, a jaje razbijemo u zdjelicu. ; U lonac iznad vatre ulijemo 80 ml ulja, dodamo sjeckanu slaninu, kim i brašno te pržimo, miješajući kuhačom, dok brašno ne počne dobivati zlatno-smeđu boju. ; Nakon 4-5 minuta prženja ulijemo 1,5 l vode i stalno miješamo pjenjačom da ne ostanu grudice, pričekamo da zavri te kuhamo 3-4 minute. ; Zatim juhu maknemo s vatre, posolimo je, umiješamo jaje i sjeckani peršin, rasporedimo u tanjure, posipamo prženim kockicama kruha i poslužimo.
; -</div>
Ajnpren ili prežgana juha sa slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti anjpren ili prežganu juhu sa slaninom.
Prežgana ili ajnpren juha, je juha koja smiruje želučane tegobe, a u trenucima nemoći, pripremale su nam ju naše bake i mame. Krajnje je vrijeme da i sami naučimo kako pripremiti ovu zdravu i krepku juhu.
Ajnpren ili prežgana juha sa slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti anjpren ili prežganu juhu sa slaninom. - slanina (pečene), glatko brašno, kim, jaje, peršin (sjeckani), kruh ((prženih kockica)), ulje, Slaninu narežemo na kockice, a jaje razbijemo u zdjelicu. ; U lonac iznad vatre ulijemo 80 ml ulja, dodamo sjeckanu slaninu, kim i brašno te pržimo, miješajući kuhačom, dok brašno ne počne dobivati zlatno-smeđu boju. ; Nakon 4-5 minuta prženja ulijemo 1,5 l vode i stalno miješamo pjenjačom da ne ostanu grudice, pričekamo da zavri te kuhamo 3-4 minute. ; Zatim juhu maknemo s vatre, posolimo je, umiješamo jaje i sjeckani peršin, rasporedimo u tanjure, posipamo prženim kockicama kruha i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Slaninu narežemo na kockice, a jaje razbijemo u zdjelicu.
- U lonac iznad vatre ulijemo 80 ml ulja, dodamo sjeckanu slaninu, kim i brašno te pržimo, miješajući kuhačom, dok brašno ne počne dobivati zlatno-smeđu boju.
- Nakon 4-5 minuta prženja ulijemo 1,5 l vode i stalno miješamo pjenjačom da ne ostanu grudice, pričekamo da zavri te kuhamo 3-4 minute.
- Zatim juhu maknemo s vatre, posolimo je, umiješamo jaje i sjeckani peršin, rasporedimo u tanjure, posipamo prženim kockicama kruha i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.58
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|