- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Aljotta - malteška riblja juha
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aljottu - maltešku riblju juhu.
Pelati su oljušteni, cijeli plodovi rajčica konzervirani u vlastitom soku i važan su sastojak ove zdrave, ukusne i jednostavne riblje juhe, čija priprema malo podsjeća na naše brudete, ali bez krumpira. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 2 glavice
- češnjak, 8 režnjeva
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- pelati rajčice, 3
- bijelo vino, 100 ml suhog
- riža, 20 g za juhu
- origano, 10 listića svježeg
- bijela riba, 500 g u filetima
- limun, 1
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, češnjak narežemo na listiće, a filete ribe na manje komade.
- U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
- Nakon 2-3 minute umiješamo koncentrat rajčice, dodamo pelati rajčice i malo ih usitnimo kuhačom, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
- Zatim dodamo rižu, ulijemo cca. 700 ml vode i kad zavri kuhamo 15-ak minuta na laganoj vatri.
- Potom dodamo komade ribe i listiće origana te kuhamo dalje. Za to vrijeme limun narežemo na kriške.
- Nakon 10 minuta kuhanja, juhu rasporedimo u tanjure, dodamo po krišku limuna i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |