Američke krafne (Donuts)

  • 140 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Američke krafne (Donuts)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke krafne (donuts).

Iako se prženo slatko tijesto može pronaći u mnogim dijelovima svijeta, američke krafne imaju nešto posebno što ih izdvaja od ostalih. Postoji dobar razlog zašto su dijelom glumačke postave brojnih američkih akcijskih filmova i policijskih serija. Ako američki policajci ne mogu bez njih progoniti zločince, znači da se u njima krije neka sila zakona... Vi ne morate u zasjedu, bit će dovoljno da si ispržite jednu dozu i dokrajčite je uz epizodu Vaše omiljene detektivske serije.

Američke krafne (Donuts) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke krafne (donuts). - brašno (za dizana tijesta), kvasac, mlijeko (obranog), biljna mast, jaje, šećer, muškatni oraščić, sol, U zdjelicu ulijemo 80 ml mlake vode, dodamo suhi kvasac i stavimo na toplo da se napravi pjenica. ; Zatim u veliku zdjelu ulijemo pjenicu, dodamo mlako mlijeko, omekšanu biljnu mast, jaja, polovicu brašna, šećer, muškatni oraščić, sol i sve zajedno izradimo ručnim mikserom. ; Potom u zdjelu dodamo preostalo brašno i izmijesimo jednolično tijesto koje se odvaja od stjenke. ; Od tijesta oblikujemo kuglu, posipamo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže po prilici jedan sat.; Dignuto tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, dlanom ruke nježno utisnemo, te nekoliko puta preklapamo i rastežemo. ; Zatim tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici 3 cm i iz njega izrežemo okrugle oblike promjera 10-ak cm. Potom kalupom okruglog oblika, promjera 1-2 cm, izrezujemo sredinu tijesta. ; Višak tijesta odstranimo, a tijesto koje ćemo peći ostavimo na pobrašnjenoj dasci, pokriveno kuhinjskom krpom da se diže još 30-ak minuta. ; Pripremljene krafne pržimo u dubokom ulju sa svake strane do zlatno-žute boje. Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja. ; Po želji krafne s jedne strane umočimo u rastopljenu čokoladu ili šećernu glazuru, posipamo krokantom i sl.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelicu ulijemo 80 ml mlake vode, dodamo suhi kvasac i stavimo na toplo da se napravi pjenica.
  2. Zatim u veliku zdjelu ulijemo pjenicu, dodamo mlako mlijeko, omekšanu biljnu mast, jaja, polovicu brašna, šećer, muškatni oraščić, sol i sve zajedno izradimo ručnim mikserom.
  3. Potom u zdjelu dodamo preostalo brašno i izmijesimo jednolično tijesto koje se odvaja od stjenke.
  4. Od tijesta oblikujemo kuglu, posipamo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže po prilici jedan sat.
  5. Dignuto tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, dlanom ruke nježno utisnemo, te nekoliko puta preklapamo i rastežemo.
  6. Zatim tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici 3 cm i iz njega izrežemo okrugle oblike promjera 10-ak cm. Potom kalupom okruglog oblika, promjera 1-2 cm, izrezujemo sredinu tijesta.
  7. Višak tijesta odstranimo, a tijesto koje ćemo peći ostavimo na pobrašnjenoj dasci, pokriveno kuhinjskom krpom da se diže još 30-ak minuta.
  8. Pripremljene krafne pržimo u dubokom ulju sa svake strane do zlatno-žute boje. Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja.
  9. Po želji krafne s jedne strane umočimo u rastopljenu čokoladu ili šećernu glazuru, posipamo krokantom i sl.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.44
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: