- Almo Čatlak
- 60 min
- 8-10 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Anđeoski kolač – U našem video receptu saznajte kako pripremiti anđeoski kolač. – šećer u prahu, pšenično brašno (namjenskog), škrobno brašno, bjelanjak, limunska kiselina, U zdjelu prosijemo namjensko brašno, škrobno brašno, polovicu šećera u prahu i sve zajedno izmiješamo pjenjačom. ; U zdjelu s bjelanjcima dodamo limunsku kiselinu, te ručnim mikserom prvo na manjoj, a zatim na većoj brzini, istučemo polučvrsti snijeg. ; Kada se snjeg dobro zapjenio u njega dodamo preostali šećer u prahu i sve zajedno izradimo u finu gustu pjenu. ; Zatim na tučene bjelanjke, postupno kroz sito prosijavamo pripremljenu smjesu od brašna i šećera u prahu, te nježno miješamo sastojke na način da tučene bjelanjke lopaticom odozdo prema gore nježno prebacujemo preko smjese od brašna. ; Ovu radnju ponavljamo više puta, sve dok ne potrošimo sastojke i ne dobijemo nježnu prozračnu pjenu. ; Dobivenu smjesu oprezno premjestimo u posudu za anđeoski kolač (to je okrugli povišeni kalup za kolače s otvorom u sredini), sve zajedno samo malo protresemo pokretima lijevo-desno, a nikako smjesu ne poravnavamo lopaticom. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta. Gotov kolač izvadimo iz pećnice, te ga zajedno s kalupom okrenemo naopako i ostavimo da se potpuno ohladi (to radimo da se kolač za vrijeme hlađenja ne slegne). ; Ohlađeni kolač oprezno odvojimo od stjenke i dna kalupa, te ga premjestimo na prikladan tanjur za torte. Ovaj nježan pjenasti kolač možemo preliti slatkim preljevima ili ga jednostavno poslužimo s raznim đemovima.; – Kolač kakav bi i anđeli jeli – možda bi to bio najbolji opis za ovu poslasticu koju smo danas za Vas pripremili. Lagan i sočan biskvit s preljevom trebao bi zadovoljiti sve proljetne želje za slatkim, a dodate li mu kuglicu sladoleda bit će pun pogodak i za vrele ljetne dane!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Anđeoski kolač – U našem video receptu saznajte kako pripremiti anđeoski kolač. – šećer u prahu, pšenično brašno (namjenskog), škrobno brašno, bjelanjak, limunska kiselina, U zdjelu prosijemo namjensko brašno, škrobno brašno, polovicu šećera u prahu i sve zajedno izmiješamo pjenjačom. ; U zdjelu s bjelanjcima dodamo limunsku kiselinu, te ručnim mikserom prvo na manjoj, a zatim na većoj brzini, istučemo polučvrsti snijeg. ; Kada se snjeg dobro zapjenio u njega dodamo preostali šećer u prahu i sve zajedno izradimo u finu gustu pjenu. ; Zatim na tučene bjelanjke, postupno kroz sito prosijavamo pripremljenu smjesu od brašna i šećera u prahu, te nježno miješamo sastojke na način da tučene bjelanjke lopaticom odozdo prema gore nježno prebacujemo preko smjese od brašna. ; Ovu radnju ponavljamo više puta, sve dok ne potrošimo sastojke i ne dobijemo nježnu prozračnu pjenu. ; Dobivenu smjesu oprezno premjestimo u posudu za anđeoski kolač (to je okrugli povišeni kalup za kolače s otvorom u sredini), sve zajedno samo malo protresemo pokretima lijevo-desno, a nikako smjesu ne poravnavamo lopaticom. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta. Gotov kolač izvadimo iz pećnice, te ga zajedno s kalupom okrenemo naopako i ostavimo da se potpuno ohladi (to radimo da se kolač za vrijeme hlađenja ne slegne). ; Ohlađeni kolač oprezno odvojimo od stjenke i dna kalupa, te ga premjestimo na prikladan tanjur za torte. Ovaj nježan pjenasti kolač možemo preliti slatkim preljevima ili ga jednostavno poslužimo s raznim đemovima.; -</div>
Anđeoski kolač
U našem video receptu saznajte kako pripremiti anđeoski kolač.
Kolač kakav bi i anđeli jeli – možda bi to bio najbolji opis za ovu poslasticu koju smo danas za Vas pripremili. Lagan i sočan biskvit s preljevom trebao bi zadovoljiti sve proljetne želje za slatkim, a dodate li mu kuglicu sladoleda bit će pun pogodak i za vrele ljetne dane!
Anđeoski kolač - U našem video receptu saznajte kako pripremiti anđeoski kolač. - šećer u prahu, pšenično brašno (namjenskog), škrobno brašno, bjelanjak, limunska kiselina, U zdjelu prosijemo namjensko brašno, škrobno brašno, polovicu šećera u prahu i sve zajedno izmiješamo pjenjačom. ; U zdjelu s bjelanjcima dodamo limunsku kiselinu, te ručnim mikserom prvo na manjoj, a zatim na većoj brzini, istučemo polučvrsti snijeg. ; Kada se snjeg dobro zapjenio u njega dodamo preostali šećer u prahu i sve zajedno izradimo u finu gustu pjenu. ; Zatim na tučene bjelanjke, postupno kroz sito prosijavamo pripremljenu smjesu od brašna i šećera u prahu, te nježno miješamo sastojke na način da tučene bjelanjke lopaticom odozdo prema gore nježno prebacujemo preko smjese od brašna. ; Ovu radnju ponavljamo više puta, sve dok ne potrošimo sastojke i ne dobijemo nježnu prozračnu pjenu. ; Dobivenu smjesu oprezno premjestimo u posudu za anđeoski kolač (to je okrugli povišeni kalup za kolače s otvorom u sredini), sve zajedno samo malo protresemo pokretima lijevo-desno, a nikako smjesu ne poravnavamo lopaticom. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta. Gotov kolač izvadimo iz pećnice, te ga zajedno s kalupom okrenemo naopako i ostavimo da se potpuno ohladi (to radimo da se kolač za vrijeme hlađenja ne slegne). ; Ohlađeni kolač oprezno odvojimo od stjenke i dna kalupa, te ga premjestimo na prikladan tanjur za torte. Ovaj nježan pjenasti kolač možemo preliti slatkim preljevima ili ga jednostavno poslužimo s raznim đemovima.; -
Upute po koracima:
- U zdjelu prosijemo namjensko brašno, škrobno brašno, polovicu šećera u prahu i sve zajedno izmiješamo pjenjačom.
- U zdjelu s bjelanjcima dodamo limunsku kiselinu, te ručnim mikserom prvo na manjoj, a zatim na većoj brzini, istučemo polučvrsti snijeg.
- Kada se snjeg dobro zapjenio u njega dodamo preostali šećer u prahu i sve zajedno izradimo u finu gustu pjenu.
- Zatim na tučene bjelanjke, postupno kroz sito prosijavamo pripremljenu smjesu od brašna i šećera u prahu, te nježno miješamo sastojke na način da tučene bjelanjke lopaticom odozdo prema gore nježno prebacujemo preko smjese od brašna.
- Ovu radnju ponavljamo više puta, sve dok ne potrošimo sastojke i ne dobijemo nježnu prozračnu pjenu.
- Dobivenu smjesu oprezno premjestimo u posudu za anđeoski kolač (to je okrugli povišeni kalup za kolače s otvorom u sredini), sve zajedno samo malo protresemo pokretima lijevo-desno, a nikako smjesu ne poravnavamo lopaticom.
- Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta. Gotov kolač izvadimo iz pećnice, te ga zajedno s kalupom okrenemo naopako i ostavimo da se potpuno ohladi (to radimo da se kolač za vrijeme hlađenja ne slegne).
- Ohlađeni kolač oprezno odvojimo od stjenke i dna kalupa, te ga premjestimo na prikladan tanjur za torte. Ovaj nježan pjenasti kolač možemo preliti slatkim preljevima ili ga jednostavno poslužimo s raznim đemovima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
anđeoski kolač za dijabetičare, anđeoski kolač, Biskvit od suhog grožđa,
Jela koja su danas popularna:
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
Votes: 48
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Fileti grdobine u panceti
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Torta od puretine s pireom od krumpira i komorača
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Hot dog u slatko-kiselom umaku
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Povrće kuhano na "nishime" način
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Carpaccio od juneće pisanice
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Curry od slanutka s naan pecivom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Slani kolač od srdela
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)