„Antipasti“- hladno talijansko predjelo

 • 20 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
„Antipasti“- hladno talijansko predjelo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti „Antipasti“- hladno talijansko predjelo.

Poznato talijansko predjelo od patliđana, tikvica i pečene paprike, uistinu je zaslužilo svoju svjetsku slavu, a pogledajte zašto.

„Antipasti“- hladno talijansko predjelo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti „Antipasti“- hladno talijansko predjelo. - patlidžani, tikva, paprika (pečenih), balzamički ocat, menta, mješavina mediteranskih trava, rukola, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Patlidžan i tikvice očistimo i narežemo ih po dužini, na ploške, a pečenu papriku na tanke trakice.; U zagrijanu i nauljenu gril tavu stavimo ploške povrća i pečemo ih s obiju strana 2-3 minute. ; Gotovo povrće rasporedimo u plitku posudu, posipamo mješavinom mediteranskih začina, stavimo listiće mente, prelijemo s toliko maslinovog ulja da prekrije sastojke, i ostavimo da se marinira. ; Nakon najmanje dva sata mariniranja, na tanjur stavimo plošku patlidžana, dvije ploške tikvica, ukrasimo blanširanom rukolom, a na ploške patlidžana i tikvica stavimo trakice pečene paprike. ; Zatim u zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo nekoliko žlica maslinovog ulja iz marinade, začinimo solju i paprom, promiješamo i pokapamo po povrću. ; Preko povrća stavimo nekoliko listića parmezana i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Patlidžan i tikvice očistimo i narežemo ih po dužini, na ploške, a pečenu papriku na tanke trakice.
 2. U zagrijanu i nauljenu gril tavu stavimo ploške povrća i pečemo ih s obiju strana 2-3 minute.
 3. Gotovo povrće rasporedimo u plitku posudu, posipamo mješavinom mediteranskih začina, stavimo listiće mente, prelijemo s toliko maslinovog ulja da prekrije sastojke, i ostavimo da se marinira.
 4. Nakon najmanje dva sata mariniranja, na tanjur stavimo plošku patlidžana, dvije ploške tikvica, ukrasimo blanširanom rukolom, a na ploške patlidžana i tikvica stavimo trakice pečene paprike.
 5. Zatim u zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo nekoliko žlica maslinovog ulja iz marinade, začinimo solju i paprom, promiješamo i pokapamo po povrću.
 6. Preko povrća stavimo nekoliko listića parmezana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 28
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: