- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Arancini (orancini, narancini)
Saznajte kako pripremiti arancini u našem video receptu.
Koliko ste kora od naranče bacili u smeće? Velika šteta. Mogli ste od njih napraviti arancine. Ova originalna kiselo slatka dalmatinska poslastica jednostavna je za pripremu , a odlična je zamjena za grickalice na stolu.
Arancini (orancini, narancini) - Saznajte kako pripremiti arancini u našem video receptu. - naranča, šećer, Svježe naranče operemo, osušimo, prerežemo napola i iscijedimo sok. ; Jušnom žlicom s unutarnje strane sastružemo preostali mesnati dio naranče, tako da dobijemo čistu bijelu unutrašnjost. ; Zatim kore narežemo na trakice širine 5 mm i preko noći ih ostavimo u vodi da se natope i odgorče. Natopljene trakice narančine kore ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom. ; Na hladnu tavu stavimo toliko šećera da prekrije dno posude i uz miješanje pričekamo da se počnu stvarati grudice. ; Potom dodamo trakice kore i lagano miješamo dok se za njih ne počne hvatati šećer (šećer se ne smije topiti). ; Trakice kore obložene šećerom premjestimo u zdjelu s preostalim šećerom, dobro izmiješamo i složimo na lim za pečenje, pazeći da se ne dodiruju.; Tako pripremljene kore ostavimo i do par dana da se dobro osuše, te poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Svježe naranče operemo, osušimo, prerežemo napola i iscijedimo sok.
- Jušnom žlicom s unutarnje strane sastružemo preostali mesnati dio naranče, tako da dobijemo čistu bijelu unutrašnjost.
- Zatim kore narežemo na trakice širine 5 mm i preko noći ih ostavimo u vodi da se natope i odgorče. Natopljene trakice narančine kore ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom.
- Na hladnu tavu stavimo toliko šećera da prekrije dno posude i uz miješanje pričekamo da se počnu stvarati grudice.
- Potom dodamo trakice kore i lagano miješamo dok se za njih ne počne hvatati šećer (šećer se ne smije topiti).
- Trakice kore obložene šećerom premjestimo u zdjelu s preostalim šećerom, dobro izmiješamo i složimo na lim za pečenje, pazeći da se ne dodiruju.
- Tako pripremljene kore ostavimo i do par dana da se dobro osuše, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |