- Almo Čatlak
 - 45 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Pogodno za Vegane
 
        Arancini (orancini, narancini)    
                
        Saznajte kako pripremiti arancini u našem video receptu.    
        Koliko ste kora od naranče bacili u smeće? Velika šteta. Mogli ste od njih napraviti arancine. Ova originalna kiselo slatka dalmatinska poslastica jednostavna je za pripremu , a odlična je zamjena za grickalice na stolu.
Arancini (orancini, narancini) - Saznajte kako pripremiti arancini u našem video receptu. - naranča, šećer, Svježe naranče operemo, osušimo, prerežemo napola i iscijedimo sok. ; Jušnom žlicom s unutarnje strane sastružemo preostali mesnati dio naranče, tako da dobijemo čistu bijelu unutrašnjost. ; Zatim kore narežemo na trakice širine 5 mm i preko noći ih ostavimo u vodi da se natope i odgorče. Natopljene trakice narančine kore ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom. ; Na hladnu tavu stavimo toliko šećera da prekrije dno posude i uz miješanje pričekamo da se počnu stvarati grudice. ; Potom dodamo trakice kore i lagano miješamo dok se za njih ne počne hvatati šećer (šećer se ne smije topiti). ; Trakice kore obložene šećerom premjestimo u zdjelu s preostalim šećerom, dobro izmiješamo i složimo na lim za pečenje, pazeći da se ne dodiruju.; Tako pripremljene kore ostavimo i do par dana da se dobro osuše, te poslužimo.; -
        Upute po koracima:    
                - Svježe naranče operemo, osušimo, prerežemo napola i iscijedimo sok.
 - Jušnom žlicom s unutarnje strane sastružemo preostali mesnati dio naranče, tako da dobijemo čistu bijelu unutrašnjost.
 - Zatim kore narežemo na trakice širine 5 mm i preko noći ih ostavimo u vodi da se natope i odgorče. Natopljene trakice narančine kore ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom.
 - Na hladnu tavu stavimo toliko šećera da prekrije dno posude i uz miješanje pričekamo da se počnu stvarati grudice.
 - Potom dodamo trakice kore i lagano miješamo dok se za njih ne počne hvatati šećer (šećer se ne smije topiti).
 - Trakice kore obložene šećerom premjestimo u zdjelu s preostalim šećerom, dobro izmiješamo i složimo na lim za pečenje, pazeći da se ne dodiruju.
 - Tako pripremljene kore ostavimo i do par dana da se dobro osuše, te poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:45minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





