Arancini (orancini, narancini)

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Pogodno za Vegane
Arancini (orancini, narancini)
Saznajte kako pripremiti arancini u našem video receptu.

Koliko ste kora od naranče bacili u smeće? Velika šteta. Mogli ste od njih napraviti arancine. Ova originalna kiselo slatka dalmatinska poslastica jednostavna je za pripremu , a odlična je zamjena za grickalice na stolu.

Arancini (orancini, narancini) - Saznajte kako pripremiti arancini u našem video receptu. - naranča, šećer, Svježe naranče operemo, osušimo, prerežemo napola i iscijedimo sok. ; Jušnom žlicom s unutarnje strane sastružemo preostali mesnati dio naranče, tako da dobijemo čistu bijelu unutrašnjost. ; Zatim kore narežemo na trakice širine 5 mm i preko noći ih ostavimo u vodi da se natope i odgorče. Natopljene trakice narančine kore ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom. ; Na hladnu tavu stavimo toliko šećera da prekrije dno posude i uz miješanje pričekamo da se počnu stvarati grudice. ; Potom dodamo trakice kore i lagano miješamo dok se za njih ne počne hvatati šećer (šećer se ne smije topiti). ; Trakice kore obložene šećerom premjestimo u zdjelu s preostalim šećerom, dobro izmiješamo i složimo na lim za pečenje, pazeći da se ne dodiruju.; Tako pripremljene kore ostavimo i do par dana da se dobro osuše, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Svježe naranče operemo, osušimo, prerežemo napola i iscijedimo sok.
 2. Jušnom žlicom s unutarnje strane sastružemo preostali mesnati dio naranče, tako da dobijemo čistu bijelu unutrašnjost.
 3. Zatim kore narežemo na trakice širine 5 mm i preko noći ih ostavimo u vodi da se natope i odgorče. Natopljene trakice narančine kore ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom.
 4. Na hladnu tavu stavimo toliko šećera da prekrije dno posude i uz miješanje pričekamo da se počnu stvarati grudice.
 5. Potom dodamo trakice kore i lagano miješamo dok se za njih ne počne hvatati šećer (šećer se ne smije topiti).
 6. Trakice kore obložene šećerom premjestimo u zdjelu s preostalim šećerom, dobro izmiješamo i složimo na lim za pečenje, pazeći da se ne dodiruju.
 7. Tako pripremljene kore ostavimo i do par dana da se dobro osuše, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 51
Rating: 4.27
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: