Aromatična juha s gljivama i krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu juhu s gljivama i krumpirom. – gljive (miješanih), luk, mrkva, češnjak, krumpir, peršin (sjeckani), vlasac (sjeckani), majčina dušica (sušena), povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, krumpir ogulimo i narežemo na kocke, a mrkvu na kockice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, mrkvu, krumpir, protisnemo češnjak, začinimo sušenom majčinom dušicom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo miješane gljive, ulijemo povrtnu juhu, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja dodamo sjeckani vlasac i peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute. ; Lonac s juhom maknemo s vatre, kratko ju izradimo štapnim mikserom, kako bi se malo zgusnula, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; – Gljive spadaju u najrasprostranjenije žive organizme na Zemlji, a pretpostavlja se da sadržavaju oko milijun i pol vrsta, ali juhica od njih uz dodatak krumpira, mrkve, luka itd. je zaista okrepljujuća i nezaboravna.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Aromatična juha s gljivama i krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu juhu s gljivama i krumpirom. – gljive (miješanih), luk, mrkva, češnjak, krumpir, peršin (sjeckani), vlasac (sjeckani), majčina dušica (sušena), povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, krumpir ogulimo i narežemo na kocke, a mrkvu na kockice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, mrkvu, krumpir, protisnemo češnjak, začinimo sušenom majčinom dušicom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo miješane gljive, ulijemo povrtnu juhu, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja dodamo sjeckani vlasac i peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute. ; Lonac s juhom maknemo s vatre, kratko ju izradimo štapnim mikserom, kako bi se malo zgusnula, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; -</div>
Aromatična juha s gljivama i krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu juhu s gljivama i krumpirom.
Gljive spadaju u najrasprostranjenije žive organizme na Zemlji, a pretpostavlja se da sadržavaju oko milijun i pol vrsta, ali juhica od njih uz dodatak krumpira, mrkve, luka itd. je zaista okrepljujuća i nezaboravna.
Aromatična juha s gljivama i krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu juhu s gljivama i krumpirom. - gljive (miješanih), luk, mrkva, češnjak, krumpir, peršin (sjeckani), vlasac (sjeckani), majčina dušica (sušena), povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, krumpir ogulimo i narežemo na kocke, a mrkvu na kockice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, mrkvu, krumpir, protisnemo češnjak, začinimo sušenom majčinom dušicom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo miješane gljive, ulijemo povrtnu juhu, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja dodamo sjeckani vlasac i peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute. ; Lonac s juhom maknemo s vatre, kratko ju izradimo štapnim mikserom, kako bi se malo zgusnula, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; -