- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Aromatična piletina u indijskom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu piletinu u indijskom umaku.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 600 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 režnja
- zeleni feferoni, 1
- kurkuma, 1/2 žličice
- kumin, 1/2 žličice sušeni
- korijander, 1/2 žličice sušeni
- koncentrat rajčice, 1 žličica
- curry pasta, 2 žlice
- vrhnje za kuhanje, 120 ml
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme očistimo ljute papričice tako da ih prerežemo po duljini, iz njih izrežemo mekani dio i koštice i čisti mesnati dio paprike narežemo na trakice.
- Sada u mužaru izmrvimo korijander i kim te ih dodamo u tavu s lukom, promiješamo i pričekamo da počnu puštati miris.
- Nakon poprilici pola minute, u tavu umiješamo koncentrat rajčice i miješamo dok se rajčica potpuno ne rastopi.
- Sada očišćena i oprana pileća prsa narežemo na kockice veličine zalogaja, a zatim ih dodamo u tavu s lukom i začinima te lagano pržimo, povremeno miješajući, dok meso ne pobijeli.
- Nakon desetak minuta prženja nasjeckamo češnjak, dodamo ga u tavu s mesom, zatim dodamo i ljutu zelenu papričicu, još kratko pržimo i čim češnjak počne puštati miris dodamo kurkumu i curry pastu.
- Kada se curry pasta ugrijala, u tavu ulijemo malo vrhnja za kuhanje.
- Nakon 1-2 minute kada je umak zgusnuo ugasimo vatru i poslužimo jelo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |