- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Aromatična pita od mini rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu pitu od mini rajčica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prhko tijesto, 250 g svježe
- limun, 1
- med, 30 g od bagrema
- pasirana rajčica, 200 ml
- senf, 1 žličica
- mini rajčica, 600 g
- rukola, 100 g svježa
- sir, 40 g naribani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- talijanska mješavina začina
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje stavimo u posudu u kojoj ćemo peći pitu, ravnomjerno ga rasporedimo, izbodemo s vilicom po dnu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva, poprilici deset minuta.
- Za to vrijeme u čistu zdjelicu stavimo senf, dodamo med, ulijemo pasiranu rajčicu, začinimo talijanskom mješavinom začina i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. Na kraju u umak dodamo nekoliko kapi soka od limuna te još jednom izmiješamo.
- Sada oprane mini rajčice prerežemo po pola.
- Nakon proteklog vremena tijesto izvadimo iz pećnice, nadjenemo ga pripremljenim umakom od rajčice, preko umaka stavimo nekoliko listića češnjaka i preko svega rasporedimo mini rajčice.
- Ovako pripremljene sastojke stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon 20-ak minuta pita je gotova i možemo ju izvaditi iz pećnice.
- Za kraj preko pite stavimo nekoliko listova svježe rukole, posipamo svježe naribanim sirom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |