- Almo Čatlak
- 170 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Aromatična svinjska rebra iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatična svinjska rebra iz pećnice. – svinjska rebra, kečap (ljutog), bijeli vinski ocat, med (od bagrema), ružmarin (sušeni), origano (sušeni), majčina dušica (sušena), sol, Svinjska rebra operemo, osušimo, narežemo na komade i stavimo u lim za pečenje. ; Zatim rebra posolimo, a u zdjelicu stavimo origano, dodamo majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo bijeli vinski ocat i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo rebra i rukama utrljamo začine u meso. ; Ovako pripremljena rebra stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C. Nakon 60 minuta rebra okrenemo i pečemo još 90 minuta. ; Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijemo kečap, dodamo med, promiješamo i kad zavri maknemo s vatre.
; Zatim lim za pečenje s rebrima, izvadimo iz pećnice, rebra premažemo umakom od kečapa i meda i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 10-ak minuta. ; Rebra su gotova i možemo ih poslužiti.; – Jednostavno, ukusno i aromatično, su pridjevi kojima možemo pokušati opisati ovo jelo, ali ni izbliza ne možemo dočarati okus. Ali ako pripremite ova sočna pečena rebra, aromatizirana medom i ljutim kečapom, shvatiti ćete zašto!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Aromatična svinjska rebra iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatična svinjska rebra iz pećnice. – svinjska rebra, kečap (ljutog), bijeli vinski ocat, med (od bagrema), ružmarin (sušeni), origano (sušeni), majčina dušica (sušena), sol, Svinjska rebra operemo, osušimo, narežemo na komade i stavimo u lim za pečenje. ; Zatim rebra posolimo, a u zdjelicu stavimo origano, dodamo majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo bijeli vinski ocat i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo rebra i rukama utrljamo začine u meso. ; Ovako pripremljena rebra stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C. Nakon 60 minuta rebra okrenemo i pečemo još 90 minuta. ; Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijemo kečap, dodamo med, promiješamo i kad zavri maknemo s vatre.
; Zatim lim za pečenje s rebrima, izvadimo iz pećnice, rebra premažemo umakom od kečapa i meda i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 10-ak minuta. ; Rebra su gotova i možemo ih poslužiti.; -</div>
Aromatična svinjska rebra iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatična svinjska rebra iz pećnice.
Jednostavno, ukusno i aromatično, su pridjevi kojima možemo pokušati opisati ovo jelo, ali ni izbliza ne možemo dočarati okus. Ali ako pripremite ova sočna pečena rebra, aromatizirana medom i ljutim kečapom, shvatiti ćete zašto!
Aromatična svinjska rebra iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatična svinjska rebra iz pećnice. - svinjska rebra, kečap (ljutog), bijeli vinski ocat, med (od bagrema), ružmarin (sušeni), origano (sušeni), majčina dušica (sušena), sol, Svinjska rebra operemo, osušimo, narežemo na komade i stavimo u lim za pečenje. ; Zatim rebra posolimo, a u zdjelicu stavimo origano, dodamo majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo bijeli vinski ocat i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo rebra i rukama utrljamo začine u meso. ; Ovako pripremljena rebra stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C. Nakon 60 minuta rebra okrenemo i pečemo još 90 minuta. ; Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijemo kečap, dodamo med, promiješamo i kad zavri maknemo s vatre.
; Zatim lim za pečenje s rebrima, izvadimo iz pećnice, rebra premažemo umakom od kečapa i meda i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 10-ak minuta. ; Rebra su gotova i možemo ih poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Svinjska rebra operemo, osušimo, narežemo na komade i stavimo u lim za pečenje.
- Zatim rebra posolimo, a u zdjelicu stavimo origano, dodamo majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo bijeli vinski ocat i izmiješamo sastojke.
- Dobivenom mješavinom prelijemo rebra i rukama utrljamo začine u meso.
- Ovako pripremljena rebra stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C. Nakon 60 minuta rebra okrenemo i pečemo još 90 minuta.
- Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijemo kečap, dodamo med, promiješamo i kad zavri maknemo s vatre.
- Zatim lim za pečenje s rebrima, izvadimo iz pećnice, rebra premažemo umakom od kečapa i meda i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 10-ak minuta.
- Rebra su gotova i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 74
Rating: 4.47
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:170minuta |
|