- Almo Čatlak
- 100 min
- 10-12 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Aromatični kolač s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatični kolač s jabukama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- suhi kvasac, 7 g
- smeđi šećer, 95 g
- mlijeko, 150 ml
- jaja, 3 komada
- maslac, 180 g (omekšali)
- limun, 1
- glatko brašno, 170 g
- raženo brašno, 100 g
- muškatni oraščić, 1/2 žličice
- jabuke, 2 komada
- vanilin šećer, 1 vrećica
- cimet, 1/2 žličice (u prahu)
- bademi, 20 g (u listićima)
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistu zdjelu ulijemo mlako mlijeko, dodamo suhi kvasac, malo brašna, šećera, pjenjačom lagano izmiješamo sastojke i stavimo na stranu da se pjenica digne.
- Za to vrijeme, u čistu zdjelu razbijemo cijela jaja, dodamo smeđi šećer, omekšali maslac i ručnim mikserom izradimo sastojke.
- Nakon poprilici 20-ak minuta kada se pjenica digla, premjestimo ju u smjesu s jajima, posolimo ju, dodamo muškatni oraščić, umiješamo glatko i raženo brašno te dalje miješamo sve dok ne razbijemo grudice.
- Kada smo dobro izmiješali smjesu u nju naribamo malo svježe limunove korice, promiješamo i još malo stavimo na stranu da se diže. Za to vrijeme jabuke operemo, ogulimo i narežemo na kriške.
- Sada jabuke stavimo u čistu zdjelu, posipamo ih vanilin šećerom, začinimo cimet-šećerom, pokapamo s malo soka od limuna, dodamo im listiće badema i sastojke izmiješamo.
- Zatim u kalup za torte, obložen papirom za pečenje stavimo dignutu pripremljenu smjesu, po njoj slažemo narezane i aromatizirane jabuke i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupjeva.
- Nakon sat vremena kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo da odstoji desetak minuta.
- Zatim kolač izvadimo iz kalupa, premjestimo na tanjur, posipamo s malo šećera u prahu te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |