- Almo Čatlak
- 200 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Aromatični kruh s krumpirom i grožđicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatični kruh s krumpirom i grožđicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 1 kg
- šećer, 200 g
- maslac, 150 g
- mlijeko, 120 ml
- sol, 10 g
- brašno, 10 g ječmeno
- svježi kvasac, 40 g za kruh
- grožđice, 100 g
- narančina kora, 80 g
- bademi, 30 g u štapićima
- žumanjak, 30 g
- krumpir, 100 g vrući, kuhani
- limun, 1/2 žličice naribana korica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Vrući kuhani krumpir ogulimo, a narančama skinemo koru i narežemo ih na kockice.
- Sada u čistu zdjelu prosijemo brašno, dodamo mu šećer, ulijemo mlijeko, dodamo narezane naranče, kockice omekšalog maslaca, svježi kvasac i cijela jaja.
- Zatim smjesu posolimo, preko svega naribamo još malo svježe limunove korice, protisnemo kuhani krumpir i sastojke izradimo u jednolično tijesto.
- Nakon 20-ak minuta miješanja tijesta, u posudu dodamo malo grožđica i sve zajedno još kratko izmijesimo.
- Kada je tijesto gotovo poklopimo ga tanjurom i ostavimo na toplom da se diže.
- Nakon sat vremena dizanja, tijesto prebacimo na radnu površinu, a zatim iz njega istisnemo zrak.
- Od tijesta sada oblikujemo veću kuglu te ju položimo na sredinu protvana obloženog papirom za pečenje, prekrijemo krpom i ostavimo da se još malo diže.
- Nakon 45 minuta kruh stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Nakon 35-40 minuta kruh izvadimo iz pećnice, ostavimo ga da se ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:200minuta |