- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Aromatični kukuruzni kruh i poširana jaja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatični kukuruzni kruh i poširana jaja.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kukuruzni kruh, 1
- umak od rajčice, 1
- svježi sir, 100 g
- sol, 1/4 žličice
- maslac, 60 g
- jaja, 4 komada
- umak pesto genovese, 30 g
- provansalska mješavina začina
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kukuruzni kruh narežemo na kriške debljine 1 cm i slažemo na papir za pečenje na lim. Na kruh stavimo umak od rajčice i začinimo s provansalskom mješavinom začina. Preko kruha stavimo posni svježi sir. Pripremljene kriške kruha stavimo u zagrijanu pećnicu na 195°C.
- Za to vrijeme poširamo jaja, tako da razbijamo jaja i stavimo u kipuću vodu 5 minuta.
- Pečene kriške kruha izvadimo iz pećnice i preko njih slažemo poširana jaja. Za kraj u zdjelicu pomiješamo pesto genovese, dodamo malo maslinovog ulja kako bismo ga razrijedili i s njim pokapamo kruščiće s poširanom jajima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |