- Almo Čatlak
- 60 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Aromatični zobeni kolačići
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatične zobene kolačiće.
Početak adventa označuje i početak pripreme raznih finih jela i razmišljanja što ćemo spremati za predstojeće blagdane. Tako smo vam pripremili i ove slatke zobene kolačiće, a na vama je da pogledate postupak i sami ih ispečete.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 150 g
- maslac, 125 g omekšalog
- smeđi šećer, 100 g
- zobene pahuljice, 375 g
- džem od borovnica, 125 ml
- orasi, 50 g očišćenih
- grožđice, 20 g sušenih
- rum, 50 ml
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćene orahe nasjeckamo, u zdjelicu sa džemom ulijemo 100 ml vode i promiješamo, a grožđice namočimo rumom.
- U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo smeđi šećer i ručnim mikserom izradimo jednoličnu kremu.
- Zatim dodamo ocijeđene grožđice, sjeckane orahe, zobene pahuljice, prosijemo brašno, malo posolimo i nježno miješamo lopaticom ili kuhačom dok ne dobijemo jednoličnu rahlu smjesu.
- Dobivenu smjesu rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i nježno utisnemo.
- Potom mješavinom džema i vode prekrijemo smjesu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25-30 minuta.
- Gotov kolač izvadimo i pričekamo da se potpuno ohladi, narežemo ga na kocke te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |