- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Artičoke s graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti artičoke s graškom.
Jela s artičokama su bila posluživana faraonima u starom Egiptu, patricijima u antičkom Rimu i srednjovjekovnom plemstvu, a danas Vam donosimo ukusan recept iz naše Dalmacije. Dobar tek.
Artičoke s graškom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti artičoke s graškom. - artičoke, krušne mrvice, češnjak, peršin (sjeckani), grašak (svježi ili smrznuti), maslinovo ulje, sol i papar, Artičoke očistimo tako da jednom rukom čvrsto držimo glavu artičoke, a drugom rukom pri samom dnu odlomimo njezinu stabljiku. Zatim odvojimo vanjske listove, te nožem poravnamo donji dio gdje smo odlomili stabljiku. Odrežemo 1/3 vrha artičoke (po potrebi škarama odrežemo tvrde vrhove listova), pa sve prerezane dijelove umočimo u zdjelu hladne vode pomiješane sa sokom polovice limuna da ne potamne. ; U zdjelicu stavimo krušne mrvice, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin i izmiješamo sastojke. ; Zatim artičoke ocijedimo i rastvorimo, pa među listove stavljamo pripremljenu smjesu od krušnih mrvica i malo graška. ; Nadjevene artičoke položimo po dnu lonca, a oko njih stavimo preostali grašak i ostatak smjese. ; Sve zajedno zalijemo s dosta maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te ulijemo vode do polovice visine artičoka. ; Kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 30-40 minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- artičoke, 4 svježe
- krušne mrvice, 2 žlice
- češnjak, 3 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- grašak, 400 g svježi ili smrznuti
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Artičoke očistimo tako da jednom rukom čvrsto držimo glavu artičoke, a drugom rukom pri samom dnu odlomimo njezinu stabljiku. Zatim odvojimo vanjske listove, te nožem poravnamo donji dio gdje smo odlomili stabljiku. Odrežemo 1/3 vrha artičoke (po potrebi škarama odrežemo tvrde vrhove listova), pa sve prerezane dijelove umočimo u zdjelu hladne vode pomiješane sa sokom polovice limuna da ne potamne.
- U zdjelicu stavimo krušne mrvice, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin i izmiješamo sastojke.
- Zatim artičoke ocijedimo i rastvorimo, pa među listove stavljamo pripremljenu smjesu od krušnih mrvica i malo graška.
- Nadjevene artičoke položimo po dnu lonca, a oko njih stavimo preostali grašak i ostatak smjese.
- Sve zajedno zalijemo s dosta maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te ulijemo vode do polovice visine artičoka.
- Kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 30-40 minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |