Avokado s bananama

 • 25 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Avokado s bananama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti avokado s bananama.

Poslužite li svojim gostima ovu neodoljivu kombinaciju zelenog avokada i žute banane, budite sigurni da će nakon jednog podužeg “mmmmmm“ uslijediti pitanje: “Što je ovo? Odlično je!“ Pogledajte stoga kako oboriti goste s nogu...

Avokado s bananama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti avokado s bananama. - avokado, banana, vrhnje za šlag, limun, šećer u prahu, cimet, rum, maslac, Prije svega u zdjeli istučemo čvrsti šlag, pokrijemo ga i odložimo u hladnjak. ; Avokado pripremimo tako što odrežemo gornji dio s peteljkom, natrljamo s malo limunovog soka da ne oksidira, po dužoj strani, u krug, zarežemo nožem oko koštice i odvojimo ih okretanjem obje polovice u suprotnom pravcu. Polovicu na kojoj je ostala koštica položimo na krpu, na dlanu jedne ruke i oštrim nožem, odnosno njenom oštricom udarimo po koštici. Ako se nož zabio u košticu malo ga okrenemo kako bismo je oslobodili. Zatim polovice uzdužno zarežemo po kori, te povlačeći je s jednog kraja unatrag u vrpcama skidamo s mesnatog dijela ili koru ogulimo nožem. ; Odmah zatim sve mesnate dijelove narežemo na kockice i pokapamo limunovim sokom da ne potamne. ; U multipraktik stavimo 1/3 kockica avokada, dodamo cimet i šećer u prahu, ulijemo rum, dodamo jednu bananu i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Zatim u tavi ugrijemo maslac, dodamo na ploške narezanu drugu bananu i pržimo dok malo ne omekšaju. ; Za to vrijeme u zdjeli pomiješamo tučeni šlag i smjesu od avokada i banane, te dobro izmiješamo sastojke. Potom u zdjelu dodamo preostali avokado narezan na kockice, sve zajedno nježno izmiješamo, poslužimo u prikladne čaše i nadjenemo prženim bananama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega u zdjeli istučemo čvrsti šlag, pokrijemo ga i odložimo u hladnjak.
 2. Avokado pripremimo tako što odrežemo gornji dio s peteljkom, natrljamo s malo limunovog soka da ne oksidira, po dužoj strani, u krug, zarežemo nožem oko koštice i odvojimo ih okretanjem obje polovice u suprotnom pravcu. Polovicu na kojoj je ostala koštica položimo na krpu, na dlanu jedne ruke i oštrim nožem, odnosno njenom oštricom udarimo po koštici. Ako se nož zabio u košticu malo ga okrenemo kako bismo je oslobodili. Zatim polovice uzdužno zarežemo po kori, te povlačeći je s jednog kraja unatrag u vrpcama skidamo s mesnatog dijela ili koru ogulimo nožem.
 3. Odmah zatim sve mesnate dijelove narežemo na kockice i pokapamo limunovim sokom da ne potamne.
 4. U multipraktik stavimo 1/3 kockica avokada, dodamo cimet i šećer u prahu, ulijemo rum, dodamo jednu bananu i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
 5. Zatim u tavi ugrijemo maslac, dodamo na ploške narezanu drugu bananu i pržimo dok malo ne omekšaju.
 6. Za to vrijeme u zdjeli pomiješamo tučeni šlag i smjesu od avokada i banane, te dobro izmiješamo sastojke. Potom u zdjelu dodamo preostali avokado narezan na kockice, sve zajedno nježno izmiješamo, poslužimo u prikladne čaše i nadjenemo prženim bananama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 62
Rating: 3.9
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: