- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Baba Ghanoush – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Baba Ghanoush. – patlidžan, pasta od sezama, češnjak, sok od limuna, sol i papar, Oprane i osušene patlidžane stavimo na rešetku u pećnicu zagrijanu na 220°C i pečemo po prilici 1 sat ovisno o njihovoj veličini (patlidžani su gotovi kada im središnji mesnati dio potpuno omekša). ; Budući da patliđani tijekom pečenja puštaju sok, na dno pećnice dovoljno je staviti malo aluminijske folije. ; Omekšale patlidžane izvadimo iz pećnice, mekani dio odvojimo od kore i stavimo u sito koje smo smjestili iznad zdjele da se ocijede. ; Patlidžane u situ malo izgnječimo žlicom, te ih ostavimo da se cijede dok se ne ohlade. ; Ocijeđene patlidžane premjestimo u električni sjekač, dodamo protisnuti češnjak, tahin, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Baba ghanoush po potrebi još malo začinimo, premjestimo u zdjelicu za posluživanje, ukrasimo maslinama, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; – Ovo popularno jelo s bliskog istoka priprema se od patlidžana s brojnim dodatcima. Najčešće se poslužuje kao predjelo uz komade pita kruha, a vjerujte nam – poslije tako ukusnog predjela, glavno jelo Vam gotovo i ne treba! Možete prijeći ravno na desert, možda opet baba ghanoush?
<div class="wpurp-searchable-recipe">Baba Ghanoush – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Baba Ghanoush. – patlidžani, tahin – umak od sezama, češnjak, sok od limuna, sol i papar, Oprane i osušene patlidžane stavimo na rešetku u pećnicu zagrijanu na 220°C i pečemo po prilici 1 sat ovisno o njihovoj veličini (patlidžani su gotovi kada im središnji mesnati dio potpuno omekša). ; Budući da patliđani tijekom pečenja puštaju sok, na dno pećnice dovoljno je staviti malo aluminijske folije. ; Omekšale patlidžane izvadimo iz pećnice, mekani dio odvojimo od kore i stavimo u sito koje smo smjestili iznad zdjele da se ocijede. ; Patlidžane u situ malo izgnječimo žlicom, te ih ostavimo da se cijede dok se ne ohlade. ; Ocijeđene patlidžane premjestimo u električni sjekač, dodamo protisnuti češnjak, tahin, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Baba ghanoush po potrebi još malo začinimo, premjestimo u zdjelicu za posluživanje, ukrasimo maslinama, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -</div>
Baba Ghanoush
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Baba Ghanoush.
Ovo popularno jelo s bliskog istoka priprema se od patlidžana s brojnim dodatcima. Najčešće se poslužuje kao predjelo uz komade pita kruha, a vjerujte nam – poslije tako ukusnog predjela, glavno jelo Vam gotovo i ne treba! Možete prijeći ravno na desert, možda opet baba ghanoush?
Baba Ghanoush - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Baba Ghanoush. - patlidžani, tahin - umak od sezama, češnjak, sok od limuna, sol i papar, Oprane i osušene patlidžane stavimo na rešetku u pećnicu zagrijanu na 220°C i pečemo po prilici 1 sat ovisno o njihovoj veličini (patlidžani su gotovi kada im središnji mesnati dio potpuno omekša). ; Budući da patliđani tijekom pečenja puštaju sok, na dno pećnice dovoljno je staviti malo aluminijske folije. ; Omekšale patlidžane izvadimo iz pećnice, mekani dio odvojimo od kore i stavimo u sito koje smo smjestili iznad zdjele da se ocijede. ; Patlidžane u situ malo izgnječimo žlicom, te ih ostavimo da se cijede dok se ne ohlade. ; Ocijeđene patlidžane premjestimo u električni sjekač, dodamo protisnuti češnjak, tahin, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Baba ghanoush po potrebi još malo začinimo, premjestimo u zdjelicu za posluživanje, ukrasimo maslinama, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Oprane i osušene patlidžane stavimo na rešetku u pećnicu zagrijanu na 220°C i pečemo po prilici 1 sat ovisno o njihovoj veličini (patlidžani su gotovi kada im središnji mesnati dio potpuno omekša).
- Budući da patliđani tijekom pečenja puštaju sok, na dno pećnice dovoljno je staviti malo aluminijske folije.
- Omekšale patlidžane izvadimo iz pećnice, mekani dio odvojimo od kore i stavimo u sito koje smo smjestili iznad zdjele da se ocijede.
- Patlidžane u situ malo izgnječimo žlicom, te ih ostavimo da se cijede dok se ne ohlade.
- Ocijeđene patlidžane premjestimo u električni sjekač, dodamo protisnuti češnjak, tahin, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
- Baba ghanoush po potrebi još malo začinimo, premjestimo u zdjelicu za posluživanje, ukrasimo maslinama, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 34
Rating: 4.44
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
baba ganoush recept,
Jela koja su danas popularna:
Piletina s bademima i korijanderom na indijski način
Votes: 44
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Juneći file na posteljici od pancete s bundevom i sirom
Votes: 59
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Svinjetina s tjesteninom u umaku od miješanog voća
Votes: 48
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Svinjetina s mladim bobom
Votes: 24
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Morski ražnjići s grila s rižom
Votes: 47
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Mafaldine u umaku od gorgonzole i graška
Votes: 52
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Terina od puretine, šunke i mortadele
Votes: 24
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
200 min
Almo Čatlak
Savijača s kruškama u crnom vinu
Votes: 48
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Tartar od ribe s narančom i maslinama
Votes: 29
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Slani kolačići s maslinama i pancetom
Votes: 43
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 47
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Tartufeta - feta sir sa začinima i tartufima
Votes: 47
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)