- Miro Biondić
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar na bijelo
Saznajte kako pripremiti bakalar na bijelo u našem video receptu.
Otkrivamo vam još jednu veliku kuharsku tajnu. Bakalar na bijelo tradicionalan je, ali ne i samo dalmatinski recept. Intenzivni okus i miris bakalara i češnjaka razblažuje se krumpirom, tako što se sve zajedno izmiksa u finu pastu. Ako zaista želite uživati, bakalar na bijelo jedite na prepečenoj kriški kruha.
Bakalar na bijelo - Saznajte kako pripremiti bakalar na bijelo u našem video receptu. - riba bakalar, krumpir, češnjak, bijelo vino, peršin, maslinovo ulje, sol i papar, Bakalar, preko noći, namočimo u vodi. Izvadimo ga i stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom. Za to vrijeme, u zasebnom loncu skuhamo krumpir, ogulimo ga i narežemo na tanke ploške. ; Kada bakalar omekša, očistimo ga od kože i kostiju, a meso natrgamo. ; U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani češnjak i čim zamiriše dodamo natrgani bakalar, podlijemo vodom od kuhanja, da prekrije sastojke, bijelim vinom i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Zatim sastojke premjestimo u multipraktik, začinimo solju i paprom, dodamo narezan krumpir, sjeckani peršin i sve zajedno izradimo u jednoličnu i glatku smjesu. ; Prije posluživanja bakalar poprskamo s malo maslinovog ulja i poslužimo uz pecivo ili prepečeni kruh.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bakalar, 400 g
- krumpir, 4
- češnjak, 5 režnjeva
- bijelo vino, 100 ml
- peršin, 2 žlice
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bakalar, preko noći, namočimo u vodi. Izvadimo ga i stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom. Za to vrijeme, u zasebnom loncu skuhamo krumpir, ogulimo ga i narežemo na tanke ploške.
- Kada bakalar omekša, očistimo ga od kože i kostiju, a meso natrgamo.
- U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani češnjak i čim zamiriše dodamo natrgani bakalar, podlijemo vodom od kuhanja, da prekrije sastojke, bijelim vinom i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
- Zatim sastojke premjestimo u multipraktik, začinimo solju i paprom, dodamo narezan krumpir, sjeckani peršin i sve zajedno izradimo u jednoličnu i glatku smjesu.
- Prije posluživanja bakalar poprskamo s malo maslinovog ulja i poslužimo uz pecivo ili prepečeni kruh.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |