- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s krumpirom.
Ako vas zanima prijedlog za pripremu jednostavnog, ukusnog, zdravog, a opet blagdanskog obroka ne smijete propustiti pogledati ovaj recept. U slast.
Bakalar s krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s krumpirom. - riba bakalar ((fileta)), limun, lovorov list, papar (u zrnu), krumpir (bijelog), češnjak, bijelo vino, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U lonac s vodom stavimo filete bakalara, posolimo, ulijemo limunov sok, dodamo lovorov list, papar u zrnu, maslinovo ulje i sve zajedno kuhamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme ogulimo krumpire, narežemo ih na ploške debljine jednog centimetra, isperemo pod mlazom hladne vode i stavimo u zdjelu s hladnom vodom da ne potamne. ; Zatim filete ribe izvadimo na stranu, a u vodu od kuhanja dodamo narezan krumpir, začinimo solju i kuhamo 10-ak minuta. ; U zasebnom loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše na njega složimo red kuhanog krumpira, red oslića, posipamo svježe sjeckanim peršinom, začinimo solju i paprom, te na isti način dalje slažemo dok ne potrošimo sve namirnice.; Zadnji red pokapamo maslinovim uljem, ulijemo bijelo vino, vodu od kuhanja i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bakalar, 900 g (fileta)
- limun, 1/2
- lovorov list, 2
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- krumpir, 1.5 g bijelog
- češnjak, 5 režnjeva
- bijelo vino, 120 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vodom stavimo filete bakalara, posolimo, ulijemo limunov sok, dodamo lovorov list, papar u zrnu, maslinovo ulje i sve zajedno kuhamo 10-ak minuta.
- Za to vrijeme ogulimo krumpire, narežemo ih na ploške debljine jednog centimetra, isperemo pod mlazom hladne vode i stavimo u zdjelu s hladnom vodom da ne potamne.
- Zatim filete ribe izvadimo na stranu, a u vodu od kuhanja dodamo narezan krumpir, začinimo solju i kuhamo 10-ak minuta.
- U zasebnom loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše na njega složimo red kuhanog krumpira, red oslića, posipamo svježe sjeckanim peršinom, začinimo solju i paprom, te na isti način dalje slažemo dok ne potrošimo sve namirnice.
- Zadnji red pokapamo maslinovim uljem, ulijemo bijelo vino, vodu od kuhanja i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |