- Tomislav Špiček
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s porilukom
Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu.
Ako u vašem dućanu kao niti u dućanu kod crnooke "bjonde" iz stare pjesme nema bakalara, prošećite se do dućana gdje ga ima. Isplati se. Ne morate se mučiti sa suhim, kupite smrznute filete i otopite ih u slanoj vodi. Odlični su baš kao i ovo prekrasno jelo.
Bakalar s porilukom - Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu. - riba bakalar, krumpir, poriluk, peršin (sjeckanog), češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode. ; Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom. ; Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom. ; Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo. ; U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru. ; Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.; Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bakalar, 1 kg
- krumpir, 1 kg
- poriluk, 2
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- češnjak, 2 režnja
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- bijelo vino, 200 ml
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode.
- Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom.
- Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom.
- Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo.
- U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru.
- Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.
- Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |