- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s porilukom na portugalski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom na portugalski način. – bakalar (u filetima), krumpir (mladog), poriluk, peršin (sjeckanog), češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Filete bakalara narežemo na manje komade, poriluk operemo i narežemo na kolutove, krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške. ; Zatim u zdjelicu protisnemo češnjak, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, dodamo polovicu sjeckanog peršina i izmiješamo sastojke. ; U drugu veću zdjelicu ulijemo bijelo vino, dodamo koncentrat rajčice i pjenjačom promiješamo. ; U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, po dnu složimo sloj ploški krumpira, preko njega sloj poriluka i posolimo. ; Potom rasporedimo narezane filete bakalara, prelijemo ih polovicom mješavine ulja, češnjaka i peršina, prekrijemo slojem ploški krumpira, pokapamo preostalom mješavinom ulja, češnjaka i peršina, prelijemo mješavinom vina i koncentrata rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, posolimo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 30-ak minuta jelo rasporedimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Bakalar je kalorična riba koja obiluje omega – 3 masnim kiselinama, a kaže se da Portugalci imaju 365 različitih recepata za bakalar. Mi smo se odlučili za ovaj i nadamo se da će Vam se svidjeti. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bakalar s porilukom na portugalski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom na portugalski način. – bakalar (u filetima), krumpir (mladog), poriluk, peršin (sjeckanog), češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Filete bakalara narežemo na manje komade, poriluk operemo i narežemo na kolutove, krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške. ; Zatim u zdjelicu protisnemo češnjak, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, dodamo polovicu sjeckanog peršina i izmiješamo sastojke. ; U drugu veću zdjelicu ulijemo bijelo vino, dodamo koncentrat rajčice i pjenjačom promiješamo. ; U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, po dnu složimo sloj ploški krumpira, preko njega sloj poriluka i posolimo. ; Potom rasporedimo narezane filete bakalara, prelijemo ih polovicom mješavine ulja, češnjaka i peršina, prekrijemo slojem ploški krumpira, pokapamo preostalom mješavinom ulja, češnjaka i peršina, prelijemo mješavinom vina i koncentrata rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, posolimo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 30-ak minuta jelo rasporedimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Bakalar s porilukom na portugalski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom na portugalski način.
Bakalar je kalorična riba koja obiluje omega – 3 masnim kiselinama, a kaže se da Portugalci imaju 365 različitih recepata za bakalar. Mi smo se odlučili za ovaj i nadamo se da će Vam se svidjeti. Dobar tek!
Bakalar s porilukom na portugalski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom na portugalski način. - bakalar (u filetima), krumpir (mladog), poriluk, peršin (sjeckanog), češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Filete bakalara narežemo na manje komade, poriluk operemo i narežemo na kolutove, krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške. ; Zatim u zdjelicu protisnemo češnjak, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, dodamo polovicu sjeckanog peršina i izmiješamo sastojke. ; U drugu veću zdjelicu ulijemo bijelo vino, dodamo koncentrat rajčice i pjenjačom promiješamo. ; U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, po dnu složimo sloj ploški krumpira, preko njega sloj poriluka i posolimo. ; Potom rasporedimo narezane filete bakalara, prelijemo ih polovicom mješavine ulja, češnjaka i peršina, prekrijemo slojem ploški krumpira, pokapamo preostalom mješavinom ulja, češnjaka i peršina, prelijemo mješavinom vina i koncentrata rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, posolimo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 30-ak minuta jelo rasporedimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Filete bakalara narežemo na manje komade, poriluk operemo i narežemo na kolutove, krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške.
- Zatim u zdjelicu protisnemo češnjak, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, dodamo polovicu sjeckanog peršina i izmiješamo sastojke.
- U drugu veću zdjelicu ulijemo bijelo vino, dodamo koncentrat rajčice i pjenjačom promiješamo.
- U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, po dnu složimo sloj ploški krumpira, preko njega sloj poriluka i posolimo.
- Potom rasporedimo narezane filete bakalara, prelijemo ih polovicom mješavine ulja, češnjaka i peršina, prekrijemo slojem ploški krumpira, pokapamo preostalom mješavinom ulja, češnjaka i peršina, prelijemo mješavinom vina i koncentrata rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, posolimo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 30-ak minuta jelo rasporedimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|