- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s umakom od crnog grožđa – U našem video eceptu saznajte kako pripremiti bakalar s umakom od crnog grožđa. – bakalar ((fileta)), grožđe (crnog), sok od grožđa, glatko brašno, ružmarin, limun, češnjak, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete bakalara začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno, otresemo, stavimo u tavu na zagrijano maslinovo ulje, dodamo grančice ružmarina i filete pržimo s obje strane do zlatno žute boje. ; Za to vrijeme iz limuna iscijedimo sok, češnjak narežemo na listiće, a zrna crnog grožđa odvojimo od peteljke, prepolovimo ih i žličicom otkoštimo. ; Pržene filete bakalara izvadimo na toplo, izvadimo i grančice ružmarina, a na masnoću od prženja ulijemo limunov sok, dodamo prepolovljena zrna grožđa, listiće češnjaka i pržimo dvije, tri minute. Zatim ulijemo sok od grožđa i pričekamo da zavri. ; Nakon dvije, tri minute ugasimo vatru, umiješamo maslac i umak je gotov. ; Na tanjure stavimo pržene filete ribe, prelijemo umakom i poslužimo.; – Brzo, ukusno i lagano jelo svidjet će se pravim gurmanima, a pogotovo umak, koji mu daje poseban „štih“.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bakalar s umakom od crnog grožđa – U našem video eceptu saznajte kako pripremiti bakalar s umakom od crnog grožđa. – riba bakalar ((fileta)), grožđe (crnog), sok od grožđa, glatko brašno, ružmarin, limun, češnjak, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete bakalara začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno, otresemo, stavimo u tavu na zagrijano maslinovo ulje, dodamo grančice ružmarina i filete pržimo s obje strane do zlatno žute boje. ; Za to vrijeme iz limuna iscijedimo sok, češnjak narežemo na listiće, a zrna crnog grožđa odvojimo od peteljke, prepolovimo ih i žličicom otkoštimo. ; Pržene filete bakalara izvadimo na toplo, izvadimo i grančice ružmarina, a na masnoću od prženja ulijemo limunov sok, dodamo prepolovljena zrna grožđa, listiće češnjaka i pržimo dvije, tri minute. Zatim ulijemo sok od grožđa i pričekamo da zavri. ; Nakon dvije, tri minute ugasimo vatru, umiješamo maslac i umak je gotov. ; Na tanjure stavimo pržene filete ribe, prelijemo umakom i poslužimo.; -</div>
Bakalar s umakom od crnog grožđa
U našem video eceptu saznajte kako pripremiti bakalar s umakom od crnog grožđa.
Brzo, ukusno i lagano jelo svidjet će se pravim gurmanima, a pogotovo umak, koji mu daje poseban „štih“.
Bakalar s umakom od crnog grožđa - U našem video eceptu saznajte kako pripremiti bakalar s umakom od crnog grožđa. - riba bakalar ((fileta)), grožđe (crnog), sok od grožđa, glatko brašno, ružmarin, limun, češnjak, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete bakalara začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno, otresemo, stavimo u tavu na zagrijano maslinovo ulje, dodamo grančice ružmarina i filete pržimo s obje strane do zlatno žute boje. ; Za to vrijeme iz limuna iscijedimo sok, češnjak narežemo na listiće, a zrna crnog grožđa odvojimo od peteljke, prepolovimo ih i žličicom otkoštimo. ; Pržene filete bakalara izvadimo na toplo, izvadimo i grančice ružmarina, a na masnoću od prženja ulijemo limunov sok, dodamo prepolovljena zrna grožđa, listiće češnjaka i pržimo dvije, tri minute. Zatim ulijemo sok od grožđa i pričekamo da zavri. ; Nakon dvije, tri minute ugasimo vatru, umiješamo maslac i umak je gotov. ; Na tanjure stavimo pržene filete ribe, prelijemo umakom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Filete bakalara začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno, otresemo, stavimo u tavu na zagrijano maslinovo ulje, dodamo grančice ružmarina i filete pržimo s obje strane do zlatno žute boje.
- Za to vrijeme iz limuna iscijedimo sok, češnjak narežemo na listiće, a zrna crnog grožđa odvojimo od peteljke, prepolovimo ih i žličicom otkoštimo.
- Pržene filete bakalara izvadimo na toplo, izvadimo i grančice ružmarina, a na masnoću od prženja ulijemo limunov sok, dodamo prepolovljena zrna grožđa, listiće češnjaka i pržimo dvije, tri minute. Zatim ulijemo sok od grožđa i pričekamo da zavri.
- Nakon dvije, tri minute ugasimo vatru, umiješamo maslac i umak je gotov.
- Na tanjure stavimo pržene filete ribe, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|