- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar u bijelom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar u bijelom vinu.
Ovo je vjerojatno najbrže i najjednostavnije jelo od bakalara koje možete pripremiti. A opet, bogato je okusom i lijepog je izgleda kao i neki puno kompliciraniji recepti. Pripremite ga kao brzi ručak, ali i kao svečano jelo za goste koji nenajavljeno stižu u zadnji trenutak.
Bakalar u bijelom vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar u bijelom vinu. - riba bakalar (filea), limun, maslac, brašno, luk, bijelo vino, slatko vrhnje, kopar (sjeckani), sol i papar, File bakalara očistimo od kostiju, začinimo solju, pokapamo sokom polovice limuna i narežemo na podjednake komadiće. ; U loncu s debelim dnom, na vrući maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i kratko pržimo. ; Zatim dodamo brašno, promiješamo, ulijemo bijelo vino, dodamo komadiće bakalara, popaprimo i pirjamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; U zdjeli istučemo čvrsti šlag, te ga zajedno s sjeckanim koprom, dodamo u lonac. ; Nježno promiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bakalar, 800 g filea
- limun, 1
- maslac, 50 g
- brašno, 30 g
- luk, 1 glavica
- bijelo vino, 250 ml
- slatko vrhnje, 125 ml
- kopar, 1 žlica sjeckani
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- File bakalara očistimo od kostiju, začinimo solju, pokapamo sokom polovice limuna i narežemo na podjednake komadiće.
- U loncu s debelim dnom, na vrući maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i kratko pržimo.
- Zatim dodamo brašno, promiješamo, ulijemo bijelo vino, dodamo komadiće bakalara, popaprimo i pirjamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
- U zdjeli istučemo čvrsti šlag, te ga zajedno s sjeckanim koprom, dodamo u lonac.
- Nježno promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |