- Almo Čatlak
- 200 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar u mlijeku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar u mlijeku.
Ne moramo bakalar jesti samo za vrijeme blagdana i to pripremljen uvijek na iste načine. Pogledajte priloženi video i unesite malo promjene u vaš gastro život.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bakalar, 500 g sušenog
- mlijeko, 800 ml
- luk, 4 glavice
- glatko brašno, 100 g
- parmezan, 100 g naribanog
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- slani inćuni, 8 fileta
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sušeni bakalar preko noći namočimo u vodu, zatim mu skinemo kožu, izvadimo kosti i narežemo ga na komade, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
- Za to vrijeme u zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo naribani parmezan, glatko brašno, sjeckani peršin i sastojke dobro izmiješamo pjenjačom.
- Zatim na omekšali luk složimo komade bakalara i filete slanih inćuna, prelijemo mješavinom mlijeka, brašna i parmezana, napola poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno protresajući posudu.
- Nakon tri sata kuhanja jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:200minuta |