Bamije s janjetinom iz pećnice

 • 120 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Bamije s janjetinom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bamije s janjetinom iz pećnice.

Ako ste poželjeli malo janjetine, ali Vam je ona s ražnja ipak prečesto na meniju, pokušajte s nečim novim. Janjetina pečena u pećnici, već narezana na komade točne za jedan zalogaj s bamijom, glavnom zvijezdom ovog tjedna, učinit će od Vas pravu kulinarsku zvijezdu među prijateljima i članovima obitelji.

Bamije s janjetinom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bamije s janjetinom iz pećnice. - bamija (svježe (ili 30 g sušene)), janjetina (od buta (bez kosti)), luk (ljubičasti), smokve, limun, peršin (sjeckani), ljuta papričica (crvena (peperoncini)), mesna kocka ((temeljac)), brašno, ulje, maslinovo ulje, sol, Svježu bamiju isperemo pod mlazom hladne vode, ocijedimo, nožem odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiju preko noći stavimo močiti u vodu, zatim je ocijedimo, odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo). ; Janjeće meso narežemo na komade veličine zalogaja. ; U loncu ugrijemo 2-3 žlice ulja, dodamo sjeckani luk, janjetinu, posolimo i na laganoj vatri pržimo, povremeno miješajući, dok voda što ju je meso ispustilo ne ispari. ; U zdjelicu ulijemo mesni temeljac, dodamo brašno, izmiješamo sastojke i ulijemo ih u lonac s mesom. ; Zatim u lonac dodamo bamiju, sjeckanu ljutu papričicu, sjeckani peršin, na četvrtine narezane smokve, sok od limuna, promiješamo i povremeno miješajući sastojke pričekamo da se umak zgusne. ; Kada se umak počeo zgušnjavati, sve zajedno premjestimo u, maslinovim uljem, namašćenu vatrostalnu posudu, jednolično rasporedimo, prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta. ; Nakon toga s posude maknemo alu foliju, te otklopljeno pečemo još 10-ak minuta da odozgo dobije lijepu boju (pazimo da ne izgori).; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Svježu bamiju isperemo pod mlazom hladne vode, ocijedimo, nožem odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiju preko noći stavimo močiti u vodu, zatim je ocijedimo, odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo).
 2. Janjeće meso narežemo na komade veličine zalogaja.
 3. U loncu ugrijemo 2-3 žlice ulja, dodamo sjeckani luk, janjetinu, posolimo i na laganoj vatri pržimo, povremeno miješajući, dok voda što ju je meso ispustilo ne ispari.
 4. U zdjelicu ulijemo mesni temeljac, dodamo brašno, izmiješamo sastojke i ulijemo ih u lonac s mesom.
 5. Zatim u lonac dodamo bamiju, sjeckanu ljutu papričicu, sjeckani peršin, na četvrtine narezane smokve, sok od limuna, promiješamo i povremeno miješajući sastojke pričekamo da se umak zgusne.
 6. Kada se umak počeo zgušnjavati, sve zajedno premjestimo u, maslinovim uljem, namašćenu vatrostalnu posudu, jednolično rasporedimo, prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta.
 7. Nakon toga s posude maknemo alu foliju, te otklopljeno pečemo još 10-ak minuta da odozgo dobije lijepu boju (pazimo da ne izgori).
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 42
Rating: 3.93
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: