- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Bamije s kukuruzom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bamije s kukuruzom.
Ako ste uvijek u potrazi za novim zanimljivim prilogom ili za laganim samostalnim obrokom, ovo je rješenje za Vas – bamija i kukuruz pa sve to u bešamelu, posuto sirom i zapečeno – tko bi odolio?
Bamije s kukuruzom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bamije s kukuruzom. - bamija (svježih (ili 50 g sušenih)), kukuruz iz konzerve (mladog), peršin (sjeckani), maslac, brašno, mlijeko, povrtna juha iz kocke ((temeljac)), limun, sir ementaler, sol, bijeli papar, muškatni oraščić, Svježu bamiju isperemo pod mlazom hladne vode, ocijedimo, nožem odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiju preko noći stavimo močiti u vodu, zatim je ocijedimo, odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo). ; Bešamel umak pripremimo tako što u tavi rastopimo maslac, dodamo brašno i na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, pržimo dok brašno ne počne dobivati boju. ; Zatim u tavu, stalno miješajući pjenjačom, ulijevamo mlijeko pazeći da ne ostanu grudice. ; Dobiveni umak (bešamel) začinimo solju i paprom, dodamo malo naribanog muškatnog oraščića, sok polovice limuna, sve zajedno još jednom dobro izmiješamo, te maknemo s vatre. ; U lonac s vrelim povrtnim temeljcem dodamo pripremljene bamije, kuhamo ih 15-ak minuta i ocijedimo. ; Zatim bamije premjestimo u zdjelu, dodamo ocijeđeni mladi kukuruz, sjeckani peršin, malo posolimo, dodamo nekoliko kapi maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; U maslacem namašćenu vatrostalnu posudu premjestimo mješavinu bamije, kukuruza i peršina, ravnomjerno rasporedimo, prelijemo pripremljenim umakom bešamel, posipamo naribanim sirom ementalerom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 25 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bamija, 500 g svježih (ili 50 g sušenih)
- kukuruz iz konzerve, 300 g mladog
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslac, 40 g
- brašno, 40 g
- mlijeko, 500 ml
- povrtna juha iz kocke, 400 ml (temeljac)
- limun, 1/2
- sir ementaler, 50 g
- sol
- bijeli papar
- muškatni oraščić
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svježu bamiju isperemo pod mlazom hladne vode, ocijedimo, nožem odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiju preko noći stavimo močiti u vodu, zatim je ocijedimo, odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo).
- Bešamel umak pripremimo tako što u tavi rastopimo maslac, dodamo brašno i na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.
- Zatim u tavu, stalno miješajući pjenjačom, ulijevamo mlijeko pazeći da ne ostanu grudice.
- Dobiveni umak (bešamel) začinimo solju i paprom, dodamo malo naribanog muškatnog oraščića, sok polovice limuna, sve zajedno još jednom dobro izmiješamo, te maknemo s vatre.
- U lonac s vrelim povrtnim temeljcem dodamo pripremljene bamije, kuhamo ih 15-ak minuta i ocijedimo.
- Zatim bamije premjestimo u zdjelu, dodamo ocijeđeni mladi kukuruz, sjeckani peršin, malo posolimo, dodamo nekoliko kapi maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
- U maslacem namašćenu vatrostalnu posudu premjestimo mješavinu bamije, kukuruza i peršina, ravnomjerno rasporedimo, prelijemo pripremljenim umakom bešamel, posipamo naribanim sirom ementalerom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |