- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Bamije s umakom od currya
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bamije s umakom od currya.
Bamija je sastojak koji se često susreće u brojim kuhinjama indijskog potkontinenta – hranjiva je i zdrava, a od ovog jela začinjenog curryjem zasigurno ćete prštati od energije čitav dan!
Bamije s umakom od currya - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bamije s umakom od currya. - bamija (svježe (ili 50 g sušene)), maslac, kurkuma, curry (u prahu), kim, ljuta mljevena paprika, jogurt, brašno, sol, Svježu bamiju isperemo pod mlazom hladne vode, ocijedimo, nožem odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiju preko noći stavimo močiti u vodu, zatim je ocijedimo, odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo). ; U tavi ugrijemo maslac, dodamo kurkumu, mljevenu ljutu papričicu, curry prah, izmrvljeni kim i kratko popržimo sastojke. ; Zatim dodamo bamije, malo promiješamo i na laganoj vatri pržimo 10-ak minuta, povremeno protresajući lonac (ne dolijevati vodu). ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo jogurt, dodamo brašno, malo posolimo i izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenu smjesu prelijemo u tavu s bamijama, promiješamo, ostavimo da još jednom zavri i možemo poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Svježu bamiju isperemo pod mlazom hladne vode, ocijedimo, nožem odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiju preko noći stavimo močiti u vodu, zatim je ocijedimo, odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo).
- U tavi ugrijemo maslac, dodamo kurkumu, mljevenu ljutu papričicu, curry prah, izmrvljeni kim i kratko popržimo sastojke.
- Zatim dodamo bamije, malo promiješamo i na laganoj vatri pržimo 10-ak minuta, povremeno protresajući lonac (ne dolijevati vodu).
- Za to vrijeme u zdjelicu stavimo jogurt, dodamo brašno, malo posolimo i izmiješamo pjenjačom.
- Dobivenu smjesu prelijemo u tavu s bamijama, promiješamo, ostavimo da još jednom zavri i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |