- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Banane u karamel umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti banane u karamel umaku. – banana, smeđi šećer, vrhnje za šlag, maslac, med (od bagrema), aroma vanilije, Od polovice vrhnja izradimo čvrsti šlag. ; U ugrijanu tavu stavimo ¾ maslaca, med, ulijemo preostalo vrhnje za šlag, dodamo smeđi šećer i kad se sastojci počnu topiti miješamo ih pjenjačom dok umak ne zavri. ; Nakon nekoliko minuta umiješamo aromu vanilije i tavu maknemo s vatre. ; U drugu tavu stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. Za to vrijeme banane prerežemo po dužini. ; Zatim na maslac stavimo banane, prerezanom stranom prema dolje, i pržimo ih po prilici 4 minute. ; Gotove banane rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo s pripremljenim šlagom.
; – Banana je četvrta biljka u svijetu prema potrošnji u prehrani (nakon riže, pšenice i kukuruza) i izuzetno je zdrava i ukusna, a kad ju pripremite na ovaj način i prelijete s karamel umakom biti će još ukusnija. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Banane u karamel umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti banane u karamel umaku. – banana, smeđi šećer, vrhnje za šlag, maslac, med (od bagrema), aroma vanilije, Od polovice vrhnja izradimo čvrsti šlag. ; U ugrijanu tavu stavimo ¾ maslaca, med, ulijemo preostalo vrhnje za šlag, dodamo smeđi šećer i kad se sastojci počnu topiti miješamo ih pjenjačom dok umak ne zavri. ; Nakon nekoliko minuta umiješamo aromu vanilije i tavu maknemo s vatre. ; U drugu tavu stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. Za to vrijeme banane prerežemo po dužini. ; Zatim na maslac stavimo banane, prerezanom stranom prema dolje, i pržimo ih po prilici 4 minute. ; Gotove banane rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo s pripremljenim šlagom.
; -</div>
Banane u karamel umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti banane u karamel umaku.
Banana je četvrta biljka u svijetu prema potrošnji u prehrani (nakon riže, pšenice i kukuruza) i izuzetno je zdrava i ukusna, a kad ju pripremite na ovaj način i prelijete s karamel umakom biti će još ukusnija. Dobar tek!
Banane u karamel umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti banane u karamel umaku. - banana, smeđi šećer, vrhnje za šlag, maslac, med (od bagrema), aroma vanilije, Od polovice vrhnja izradimo čvrsti šlag. ; U ugrijanu tavu stavimo ¾ maslaca, med, ulijemo preostalo vrhnje za šlag, dodamo smeđi šećer i kad se sastojci počnu topiti miješamo ih pjenjačom dok umak ne zavri. ; Nakon nekoliko minuta umiješamo aromu vanilije i tavu maknemo s vatre. ; U drugu tavu stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. Za to vrijeme banane prerežemo po dužini. ; Zatim na maslac stavimo banane, prerezanom stranom prema dolje, i pržimo ih po prilici 4 minute. ; Gotove banane rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo s pripremljenim šlagom.
; -
Upute po koracima:
- Od polovice vrhnja izradimo čvrsti šlag.
- U ugrijanu tavu stavimo ¾ maslaca, med, ulijemo preostalo vrhnje za šlag, dodamo smeđi šećer i kad se sastojci počnu topiti miješamo ih pjenjačom dok umak ne zavri.
- Nakon nekoliko minuta umiješamo aromu vanilije i tavu maknemo s vatre.
- U drugu tavu stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. Za to vrijeme banane prerežemo po dužini.
- Zatim na maslac stavimo banane, prerezanom stranom prema dolje, i pržimo ih po prilici 4 minute.
- Gotove banane rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo s pripremljenim šlagom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|