Banane u karamel umaku

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Banane u karamel umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti banane u karamel umaku.

Banana je četvrta biljka u svijetu prema potrošnji u prehrani (nakon riže, pšenice i kukuruza) i izuzetno je zdrava i ukusna, a kad ju pripremite na ovaj način i prelijete s karamel umakom biti će još ukusnija. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Od polovice vrhnja izradimo čvrsti šlag.
  2. U ugrijanu tavu stavimo ¾ maslaca, med, ulijemo preostalo vrhnje za šlag, dodamo smeđi šećer i kad se sastojci počnu topiti miješamo ih pjenjačom dok umak ne zavri.
  3. Nakon nekoliko minuta umiješamo aromu vanilije i tavu maknemo s vatre.
  4. U drugu tavu stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. Za to vrijeme banane prerežemo po dužini.
  5. Zatim na maslac stavimo banane, prerezanom stranom prema dolje, i pržimo ih po prilici 4 minute.
  6. Gotove banane rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo s pripremljenim šlagom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: