Barke od zubaca

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Barke od zubaca
Saznajte kako pripremiti barke od zubaca u našem video receptu.

Pozvali ste prijatelje na večeru, oni su vegetarijanci ili je petak, a oni poštuju svoje religiozne zakone, znate da su pravi gurmani i baš su vas nedavno fascinirali priredivši gozbu za vas. Odužite im se ovim predivnim, vizualno atraktivnim i više nego ukusnim jelom. Ako na tržnici nema zubaca, jednako dobra bit će i orada (lovrata), pic, kantar ili fratar. Može i iz uzgoja. Neki gastro-stručnjaci tvrde da je često morska riba iz uzgoja bolja od divlje jer je bolje hranjena. Prosudite sami!

Barke od zubaca - Saznajte kako pripremiti barke od zubaca u našem video receptu. - riba zubatac, tikvice, rajčica, kozice, bosiljak, češnjak, vrhnje za kuhanje, sir mozzarella, Na vruće maslinovo ulje stavljamo prvo tikvice narezane na kockice, repove morskih kozica i narezane mini rajčice te začinimo s malo bosiljka i soli. ; Očišćenu ribu položimo u lagano nauljenu posudu za pečenje jednu pored druge, rastvorimo leđa i svaku ribu napunimo pripremljenim nadjevom. ; Pečemo u pećnici na srednjoj razini 20 minuta na 200 stupnjeva. ; 5 minuta prije kraja pečenja na ribu ćemo staviti na fete narezanu mozzarellu i dalje ćemo peći ribu dok se mozzarella ne rastopi. ; Dok se riba peče na vrućem maslinovom ulju popržimo ostatak morskih kozica, narezani češnjak i dodamo vrhnje za kuhanje, začinimo sa bosiljkom i soli te pustimo da prokuha 2 - 3 minute dok se umak zgusne. ; Ribu zatim vadimo i serviramo na umaku od morskih kozica u vrhnju.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Na vruće maslinovo ulje stavljamo prvo tikvice narezane na kockice, repove morskih kozica i narezane mini rajčice te začinimo s malo bosiljka i soli.
 2. Očišćenu ribu položimo u lagano nauljenu posudu za pečenje jednu pored druge, rastvorimo leđa i svaku ribu napunimo pripremljenim nadjevom.
 3. Pečemo u pećnici na srednjoj razini 20 minuta na 200 stupnjeva.
 4. 5 minuta prije kraja pečenja na ribu ćemo staviti na fete narezanu mozzarellu i dalje ćemo peći ribu dok se mozzarella ne rastopi.
 5. Dok se riba peče na vrućem maslinovom ulju popržimo ostatak morskih kozica, narezani češnjak i dodamo vrhnje za kuhanje, začinimo sa bosiljkom i soli te pustimo da prokuha 2 - 3 minute dok se umak zgusne.
 6. Ribu zatim vadimo i serviramo na umaku od morskih kozica u vrhnju.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 29
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: