- Almo Čatlak
- 20 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bavette s plodovima mora – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bavette s plodovima mora. – tjestenina ((bavette)), školjke (vongola, svježih), lignje (očišćenih i narezanih), češnjak, peršin (sjeckani), peperoncini, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, Školjke operemo, češnjak narežemo na listiće, a peproncine nasjeckamo. ; Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo češnjak i peperoncine i čim češnjak zamiriše dodamo lignje, školjke, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta. ; Zatim tjesteninu ocijedimo, premjestimo je u tavu s morskim plodovima, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i poslužimo.
;  – Plodovi mora se mogu pronaći u najrazličitijim oblicima. Osim što ih možete pronaći svježe (što je ujedno i najbolje), nude se i zaleđeni, dimljeni, sušeni, u limenci pa čak i ukiseljeni, a kako smo ih mi pripremili, pogledajte u priloženom videu!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bavette s plodovima mora – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bavette s plodovima mora. – tjestenina ((bavette)), školjke (vongola, svježih), lignje (očišćenih i narezanih), češnjak, peršin (sjeckani), peperoncini, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, Školjke operemo, češnjak narežemo na listiće, a peproncine nasjeckamo. ; Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo češnjak i peperoncine i čim češnjak zamiriše dodamo lignje, školjke, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta. ; Zatim tjesteninu ocijedimo, premjestimo je u tavu s morskim plodovima, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i poslužimo.
; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Bavette s plodovima mora    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti bavette s plodovima mora.    
         
     
                
        
            
        Plodovi mora se mogu pronaći u najrazličitijim oblicima. Osim što ih možete pronaći svježe (što je ujedno i najbolje), nude se i zaleđeni, dimljeni, sušeni, u limenci pa čak i ukiseljeni, a kako smo ih mi pripremili, pogledajte u priloženom videu!
Bavette s plodovima mora - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bavette s plodovima mora. - tjestenina ((bavette)), školjke (vongola, svježih), lignje (očišćenih i narezanih), češnjak, peršin (sjeckani), peperoncini, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, Školjke operemo, češnjak narežemo na listiće, a peproncine nasjeckamo. ; Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo češnjak i peperoncine i čim češnjak zamiriše dodamo lignje, školjke, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta. ; Zatim tjesteninu ocijedimo, premjestimo je u tavu s morskim plodovima, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i poslužimo.
; -
 
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Školjke operemo, češnjak narežemo na listiće, a peproncine nasjeckamo. 
- Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. 
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo češnjak i peperoncine i čim češnjak zamiriše dodamo lignje, školjke, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta. 
- Zatim tjesteninu ocijedimo, premjestimo je u tavu s morskim plodovima, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i poslužimo.
 
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        | 
    
        Votes: 50Rating: 4.64
 You:
 
        Rate this recipe!     |  | 
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | Za Print recepta klikni ikonu >> |  | 
    
     
         
    
    
                        | Vrijeme pripreme:20minuta |  |